Târgu-Jiu: Medicii navetişti se înghesuie la apartamentele ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Târgu-Cărbuneşti nu ştie deocamdată despre cine este vorba
Primarul din Târgu-Cărbuneşti nu ştie deocamdată despre cine este vorba

Cadrele medicale angajate la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti vor fi nevoite să aştepte un an până la finalizarea lucrărilor. 40 de angajaţi ai Spitalului din Târgu-Cărbuneşti au depus cereri pentru a primi una dintre cele 80 de locuinţe construite de primărie.

Noile apartamente vor fi amplasate vizavi de spitalul din Târgu-Cărbuneşti, însă cererea de locuinţe ANL este foarte mare. La sediul primăriei au fost depuse deja peste 200 de solicitări, dintre care 40 sunt semnate de  medicii veniţi din alte judeţe ca să profeseze la unitatea spitalicească din localitate. „Am primit 40 de cereri de la cadrele medicale care au venit la spitalul nostru din alte judeţe ale ţării. În 2011, pe vremea asta, sperăm să fie gata. Specialiştii au prioritate la cazarea în blocurile ANL, întrucât sunt veniţi în oraş special pentru a-i trata pe localnicii internaţi la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti. Aceştia vor plăti 100 de lei pentru închirierea un ui apartament cu două camere. Mă bucur din suflet că au acceptat să vină la noi, pentru că au terminat studiile cu medii foarte mari şi puteau să aleagă un centru universitar din ţară. Am primit 216 cereri în total şi se va face un concurs de dosare“, anunţă Mihai Mazilu, primarul din Târgu-Cărbuneşti.

Se va face concurs de dosare

 
Daniela Şerban are 32 de ani, este din Craiova, şi lucrează la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, la secţia Cardiologie. Pe lângă faptul că vine de la zeci de kilometri distanţă, medicul cardiolog s-a văzut nevoit să locuiască, chiar şi la Gorj, departe de locul de muncă.

Târgu-Jiu

Lucrez la Spitaul din Târgu-Cărbuneşti de la începutul anului, ca medic la secţia Cardiologie. Sper să primesc o locuinţă ANL în acest oraş, pentru că sunt nevoită să fac naveta la Târgu-Jiu, zilnic, aici negăsind o locuinţă de închiriat“, declară Daniela Şerban.

Locuinţe de milioane

Cele 80 de locuinţe ANL construite în apropierea spitalului din Târgu-Cărbuneşti fac obiectul unei investiţii de peste 25 de milioane de lei.

Târgu-Jiu

În localitate au mai fost date în folosinţă până acum 32 de apartamente ANL. „Trei dintre cele 32 de apartamente vor fi eliberate peste două săptămâni. Acolo se vor muta trei medici specialişti“, a declarat primarul Mihai Mazilu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite