Târgu-Jiu: Medicii generalişti fug de munca după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penitenciarul Târgu-Jiu a scos la concurs un post vacant încă din anul 2008, însă până acum nu s-a înscris niciun candidat. Noul angajat ar trebui să lucreze opt ore pe zi, consultând chiar şi 50 de puşcăriaşi, dar să fie pregătit să asigure şi permanenţa.

Postul de medic generalist de la Penitenciarul Târgu-Jiu a fost ocupat doar prin detaşare începând din anul 2008, când titularul său s-a pensionat. În prezent, cei aproape 400 de deţinuţi sunt consultaţi şi trataţi de un singur specialist, venit în februarie 2010 de la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin. Detaşarea sa va înceta însă anul acesta, motiv pentru care conducerea puşcăriei a scos postul la concurs.

Patru zile rămase pentru înscriere

Alina Ştirbu, în vârstă de 39 de ani, mai are de lucrat doar cinci luni la Penitenciarul Târgu-Jiu. În cabinetul său vin la consultaţii chiar şi 50 de puşcăriaşi într-o zi. „Aici îi includem şi pe diabetici sau pe cei cu boli psihice, cărora le este administrat tratamentul sub strictă supraveghere. Zece la sută din totalul deţinuţilor prezintă afecţiuni cronice. Din punctul meu de vedere, munca în detenţie nu este nici uşoară, dar nici deosebit de grea. După încetarea detaşării, mă voi întoarce la Severin“, a precizat Alina Ştirbu. Medicii interesaţi de postul vacant se pot înscrie până la 7 ianuarie 2011, la Biroul de Resurse Umane din cadrul Penitenciarului
Târgu-Jiu. Până acum, nimeni nu şi-a depus însă dosarul de candidatură. Concursul este programat în ultima decadă a acestei luni, taxa de participare fiind de 250 de lei. „Anunţul a fost publicat la 24 decembrie, într-o revistă medicală. Înscrierile se fac în termen de 15 zile de la publicare, iar concursul are loc în 30 de zile. Dispunem de asistenţi medicali, asistenţi farmacişti, un tehnician dentar cu pregătire în domeniu, dar avem nevoie urgent şi de un medic generalist“, a precizat Simona Dumitriu, inspector de penitenciare.

Candidaţi doar cu dosare nepătate


 În afara actelor de identitate, a fişei medicale şi a documentelor care atestă pregătirea de specialitate, candidaţii trebuie să depună la dosar dovada că nu au fost sancţionaţi în ultimii cinci ani de unităţile la care au lucrat, că nu sunt urmăriţi penal, nu au fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii şapte ani şi nu au făcut poliţie politică.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite