Medici şi bolnavi, trambalaţi în toiul iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii lucrează pe hol
Medicii lucrează pe hol

Mutarea va fi făcută de la o secţie la alta la sfârşitul acestei luni, când lucrările de la Boli Infecţioase din Târgu-Jiu vor fi finalizate.

Pacienţii cu boli contagioase au aflat că vor mai rămâne la Oncologie doar până pe 15 decembrie, când vor fi mutaţi în clădirea proaspăt renovată. „Am vorbit şi cu constructorul. Pe 15 vor fi gata lucrările la Secţia de Boli infecţiose. S-a modificat tot. Este o reparaţie capitală, condiţiile sunt deosebite din toate punctele de vedere. Vrem să facem rost de fonduri şi pentru mobilier, pentru că cel existent e învechit. Secţia are aproximativ 50 de paturi. Condiţiile sunt super pentru toată lumea”, a declarat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

De vestea că lucrările se apropie de finalizare la Secţia de Boli Infecţioase se bucură şi cadrele medicale, care de patru luni îşi desfăşoară activitatea pe hol, la birouri improvizate. În tot acest timp au preluat numai pacienţii care necesitau internare, iar cazurile grave, printre care s-a numărat şi unul de SIDA, au fost redirecţionate către Dermatologie, unde bolnavii pot fi izolaţi.

„Medicii nu au motive să se plângă de condiţiile în care lucrează, pentru că, atunci când ne facem o casă nouă, ne mutăm într-o cameră până o finalizăm. Nu există probleme cu pacienţii, o singură problemă am avut cu un pacient cu SIDA, avem o convenţie cu Secţia de Dermatologie, care are aproape acelaşi profil. Pacientul respectiv trebuie izolat, nu a fost internat la Oncologie“, a mai precizat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. În prezent toate cele trei 13 paturi din cele trei saloane „împrumutate“ de la Oncoogie sunt ocupate.

Mai aproape de pacienţi

Doctorii şi asistenţii spun că s-au acomodat pe hol. „Se lucrează şi în spitale mari tot pe hol. Trebuie să ne adaptăm. Suntem mult mai aproape de pacienţi”, a spus unul dintre medici. Secţia de Boli Infecţioase este veche de peste 100 de ani şi nu a fost niciodată renovată până în acest an. Valoarea totală a investiţiei este de 1,19 milioane de lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi de Consiliul Judeţean Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite