Târgu-Jiu: Medic urmărit penal pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liliana Puiu Crăciun susţine că nu este vinovată şi că infestarea s-a produs în spitalul din Târgu-Mureş. Un raport medico-legal arată că streptococul a intrat în organismul pacientei în urma tratamentului injectabil făcut de medicul gorjean

Medicul Liliana Puiu Crăciun, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, a fost pusă sub urmărire penală de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Aceasta este acuzată de procurori de ucidere din culpă în cazul unei paciente în vârstă de 24 de ani, care a decedat în urmă cu un an şi jumătate într-un spital din Târgu-Mureş.  Conform anchetatorilor, raportul medico-legal efectuat de către Institutul de Medicină Legală din Târgu-Mureş arată că decesul pacientei Ionela Lorena Buicu a survenit din cauza infestării cu un streptococ ca urmare a tratamentului injectabil făcut de medicul Crăciun şi că este vorba de culpă medicală. Procurorii vor mai solicita în acest caz efectuarea unei expertize şi de către Institutul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» Bucureşti. Asupra acestui caz urmează să se pronunţe şi Colegiul Medicilor din România, ca urmare a plângerilor făcute de familia pacientei decedate.

image

Ionela Lorena Buicu

Pacienta Ionela Lorena Buicu a fost tratată la cabinetul particular al medicului Liliana Puiu Crăciun.

Medicul spune că raportul încearcă să-i acopere pe medicii de la Târgu-Mureş

Medicul Liliana Puiu Crăciun susţine că nu este vinovată şi că medicii din Târgu-Mureş încearcă să se disculpe: „Este o şmecherie a lor, prin care încearcă să-şi acopere greşeala. De la mine a plecat pacienta cu diagnosticul de lombocrurargie, dureri la spate, în termeni nemedicali. Toată infecţia respectivă a avut loc la burtă, nu la spate, unde o tratasem eu pe pacientă. Au făcut incizii la burtă şi acolo spun că s-a depistat stafilococul respectiv. Dar acolo unde au făcut inciziile era un colecist gigant, adică s-a umflat fierea de şase-şapte ori mai mult decât normal . Trebuia ca medicii de acolo să opereze fierea, dar nu e treaba mea. A avut modificări cardiace importante, cu 210 bătăi pe minut, şi nu au chemat un medic cardiolog. Important este că totul a fost la burtă, şi nu la spate unde am făcut eu injecţiile. Sunt documente care arată acest lucru: raportul de necropsie şi un document al Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici“. În avizul dat de INML se precizează că „nu există nicio dovadă că inocularea s-a produs  cu ocazia efectuării tratamentului injectabil şi în concluzie nu se poate stabili o legătură de cauzalitate între producerea infecţiei şi efectuarea infiltraţiilor”.

Cere ca medicul să nu mai profeseze

Maria Buicu, mama pacientei decedate, susţine că medicul Liliana Puiu Crăciun se face vinovată de moartea fiicei mele: „A fost dorinţa fetei să nu mai facă rău la nimeni şi eu vreau să nu mai profeseze. O să merg şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Fata mea nu a avut niciun colecist. Medicii de la Târgu-Mureş au spus că fata era infestată cu un streptococ piogen care s-a găsit la locul unde s-au făcut injecţiile. Au făcut inciziile respective pentru că, din câte am înţeles, era vorba de o bacterie anaerobă şi era o metodă prin care încercau să stopeze evoluţia infecţiei. Am dus fata la spitalul din Târgu-Mureş pentru că se simţea foarte rău. A ajuns noaptea şi până dimineaţa a făcut două stopuri cardio-respiratorii. A stat o săptămână în comă, iar după cinci săptămâni a murit. S-a tratat la medicul Crăciun de dureri la spate“.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite