Târgu-Jiu: Maşinile parcate ilegal, ridicate de comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de şoferi care au parcat neregulamentar au fost amendaţi de poliţiştii comunitari. O amplă acţiune de ridicare a autoturismelor parcate ilegal a avut loc astăzi pe arterele aglomerate din municipiul Târgu-Jiu.

Numărul mare de autovehicule şi lipsa locurilor de parcare îi împinge pe mulţi dintre şoferii târgujieni să îşi parcheze maşinile pe spaţiul public, în intersecţii sau pe trecerile de pietoni. Zilnic, poliţiştii comunitari ridică aproximativ câte zece maşini, pe care le duc la sediul Transloc. Cei ale căror maşini nu sunt ridicate se aleg cu roţile blocate sau cu amendă. Mulţi dintre şoferi caută tot felul de motive pentru a-şi justifica faptele, însă nu scapă fără să plătească sancţiunile. „Mă grăbeam şi am parcat neregulamentar. Nu am stat mult“, spune Marian Achim, unul dintre şoferii amendaţi astăzi. „Văd că nu este ilegal să parchez aici, doar nu am parcat în intersecţie“, spune Ştefan Popescu, un alt şofer care îşi lăsase maşina exact lângă semnul care interzicea staţionarea în zonă. „Părerea mea este că ar trebui să se facă şi locuri de parcare mai multe“, spune un alt conducător auto.

image


Şoferi „comozi“


„Încercăm să tragem un semnal de alarmă vizavi de modul  în care se parchează maşinile. În principiu, ridicăm autoturismele care blochează grav circulaţia şi care sunt parcate în intersecţii sau pe trecerile de pietoni. Nu neglijăm nici maşinile abandonate sau lăsate pe spaţiul public. La unele dintre ele blocăm roţile sau lăsăm amendă pe parbriz“, spune directorul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, Ion Tudor. „Facem apel la cetăţeni să respecte locurile marcate şi să nu încurce traficul. Mulţi dintre ei o fac şi din comoditate, pentru a ajunge mai repede acolo unde au treabă“, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu.

Probleme în intersecţii

Cei ale căror maşini sunt ridicate trebuie să scoată din buzunar 100 de lei, iar cei care se aleg cu roata blocată plătesc 50 de lei. Tot 50 de lei achită şi şoferii care vin la maşină până ca aceasta să fie ridicată sau blocată. Cele mai frecvente parcări neregulamentare sunt pe locuri persoanelor cu handicap sau în intersecţii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite