Târgu-Jiu: Masă îmbelşugată de Revelion pentru bolnavii de la Sanatoriul Dobriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii de la Dobriţa vor petrece cum se cuvine de Revelion
Bolnavii de la Dobriţa vor petrece cum se cuvine de Revelion

Pacienţii Spitalului de Pneumoftiziologie Dobriţa vor avea parte de o masă festivă în noaptea de Revelion. Aproximativ 80 de pacienţi care suferă de boli de plămâni vor petrece trecerea în noul an cu sarmale şi cozonac.

Sarmale cu piftii, friptură de pui şi de vită cu garnitură de orez cu ciuperci, cozonac, prăjituri şi băuturi vor fi oferite bolnavilor care vor rămâne internaţi în Spitalului de Pneumoftiziologie «Tudor Vladimirescu» Dobriţa.
Conducerea spitalului a obţinut o sponsorizare constând în produse alimentare în valoare de 6000 de lei. Tiberiu Tătaru, managerul unităţii spitaliceşti, a precizat că în noaptea de Revelion în spital vor fi internaţi aproximativ 80 de pacienţi: „Cu ajutorul acestei sponsorizări vom putea să le oferim bolnavilor un meniu specific sărbătorilor. Mâncarea va fi preparată la cantina spitalului şi va fi servită în sălile de mese din cele trei secţii ale spitalului, care au fost decorate cu beteală şi globuleţe. În fiecare sală de mese există câte un televizor, iar bolnavii vor putea să urmărească programele de sărbători. Sper că bolnavii vor fi mulţumiţi de ce le vom oferi. În prezent sunt internaţi 104 pacienţi, dintre care o parte vor pleca să petreacă Revelionul în familie. În spital vor mai rămâne în jur de 80 de bolnavi“. În cele trei secţii al spitalului există câte un brad de Crăciun. 

Acelaşi meniu şi de Crăciun

Pacienţii suferă de boli pulmonare, de la tuberculoză şi până la bronhopnemumonie, şi necesită un tratament îndelungat. „Perioada maximă până la care pacienţi pot fi internaţi este de 41 de zile. În evidenţa noastră se află pacienţi de 5-6 ani de zile care se internează succesiv în funcţie de cum evoluează boala. Sunt şi mulţi bolnavi care acasă nu au o situaţie material foarte bună“, a adăugat Tiberiu Tătaru. 
Bolnavii sunt mulţumiţi mai ales că şi de Crăciun au avut parte de acelaşi tratament. „Este un dar bine venit mai ales că suntem departe de casă, iar rudele nu pot să ajungă la noi din cauza drumul anevoios. Atmosfera de sărbătoare ne dă o altă stare de spirit“, a spus unul dintre bolnavi.
Construcţia spitalului a început în anul 1937 şi a avut ca model o clădire din Elveţia. A fost înfiinţat la iniţiativa lui Gheorghe Tătărăscu, care era prim-ministru în perioada respectivă. Spitalul a fost inaugurat în anul 1941 şi se numea Sanatoriul pentru tuberculoşi. Unitatea medical se află la 22 de kilometri Târgu-Jiu, pe muntele Măgura Suseniului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite