Târgu-Jiu: Manţog dă vina pe maşină pentru producerea accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O persoană a murit şi o alta a fost grav rănit în accidentul provocat de Ionel Manţog, în toamna anului trecut. Directorul economic al Complexul Energetic (CE) Turceni susţine că maşina sa avea defecţiuni la sistemul de frânare şi de direcţie

Ionel Manţog a declarat procurorului Gheorghe Covei, şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, că maşina la volanul căreia se afla în momentul producerii teribilului accident avea defecţiuni tehnice la sistemele de direcţie şi de frânare. Este vorba de un bolid BMW, construit în urmă cu doar câţiva ani, din care Ionel Manţog a scăpat cu doar doar câteva zgârieturi în urma impactului. „Am trimis cheia, unde sunt stocate toate datele de natură tehnică, la societatea BMW, care ne-a indicat un service autorizat. Maşina a fost dusă la această unitate, care ne-a răspuns că nu s-au putut identifica defecţiuni pentru că s-au găsit defecţiuni la caseta de stocare a datelor. S-a dispus efectuarea unei expertize tehnice de către experţi stabiliţi de instanţa de judecată. Termenul pentru finalizarea expertizei tehnice este 31 mai. Dacă experţii stabilesc culpa în seama lui Manţog, acesta are posibilitatea să conteste rezultatul“, ne-a declarat procurorul Gheorghe Covei. Acesta spune că sa deplasat şi în judeţul Mehedinţi, pentru a îl audia pe fostul proprietar al maşinii.

Remember

image

Acccidentul a avut loc pe data de 24 noiembrie 2009, pe raza comunei Câlnic . Autoturismul condus de Ionel Manţog a intrat pe constrasens şi a lovit în plin o ambulanţă, care se deplasa cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, în care se aflau un pacient care suferise un infarct, soţia acestuia, un asistent medical şi şoferul. Pacientul a decedat, asistentul medical Dumitru Vâlceanu a fost rănit grav, iar celălalte două persoane din ambulanţă au ajuns la spital cu mai multe leziuni. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite