Manţog cere o nouă expertiză tehnică la maşina cu care a accidentat ambulanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Ionel Manţog continua să susţină ce maşina a avut defecţiuni
Ionel Manţog continua să susţină ce maşina a avut defecţiuni

Directorul economic al Complexului Energetic (CE) Turceni a contestat expertiza tehnică a autoturismului său şi susţine în continuare că a avut defecţiuni. Ionel Manţog este aşteptat în această săptămână la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru a i se prezenta probele împotriva sa.

Procurorul Gheorghe Covei, şeful Secţiei Penale a Parchetulului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, se află finalul anchetei în privinţa accidentului produs de Ionel Manţog în urmă cu un an şi care s-a soldat cu un mort şi patru răniţi. Directorul economic al CE Turceni a depus o nouă solicitare de efectuare a unei alte expertize tehnice asupra automobilului său, după ce raportul anterior stabilise că autoturismul marca BMW nu avea probleme tehnice. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, cererea lui Ionel Manţog va fi respinsă, fiind considerată doar ca o tergiversare a cercetărilor, dosarul urmând să fie finalizat în perioada următoare. În urmă cu puţin timp a fost finalizat şi raportul medico-legal, care a fost confirmat şi de Institutul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» din Bucureşti, care arată că între moartea pacientului din ambulanţă şi accident nu există un raport de cauzalitate. „Lucrurile sunt clare acum. Din acest motiv am şi solicitat deshumarea lui Constantin Frăţilă, pentru a clarifica situaţia“, a spus procurorul Covei.  În vara acestui an, a fost deshumat cadavrul lui Constantin Frăţilă, pacientul care suferise un infarct şi era transportat cu ambulanţa care a fost lovită de maşina condusă de Ionel Manţog.

Autoturismul BMW a intrat într-o ambulanţă

Accidentul a avut avut loc la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut. Conform poliţiei, Ionel Manţog s-a angajat într-o depăşire neregulamentară şi a condus cu viteză excesivă. Autoturismul BMW a intrat pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o ambulanţă care se deplasa cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

Cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă

Ionel Manţog este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Întrucât medicii legişti au stabilit că nu există legătură de cauzalitate între decesul pacientului şi accidentului, Manţog mai poate fi acuzat doar de vătămare corporală gravă, pentru că viaţa asistentului din ambulanţă Dumitru Vâlceanu a fost pusă în pericol. Acesta a suferit mai multe intervenţii chirugicale.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite