Manţog, scos basma curată de Judecătoria Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Manţog nu va mai fi director economic al CE Turceni
Ionel Manţog nu va mai fi director economic al CE Turceni

Completul de judecată al Judecătoriei Târgu-Jiu a hotărât încetarea procesului împotriva lui Ionel Manţog, prin împăcarea părţilor cu partea vătămată, Dumitru Vîlceanu.

Directorul economic al Complexului Energetic (CE) Turceni a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru vătămare corporală gravă din culpă. În sentinţa se menţionează faptul că instanţa de judecată ia act că partea vătămată Dumitru Vîlceanu nu s-a constituit nici parte civilă în cadrul procesului penal. Ionel Manţog a fost obligat la plata sumei de 2100 de lei, iar partea vătămată la 150 lei ca cheltuieli judiciare. Sentinţa a rămas definitivă pentru că Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu nu a declarat recurs.

image

Noile modificări prevăd împăcarea părţilor şi la infracţiunile de vătămare corporal gravă“, a spus Laura Sarcină, prim procurer al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Sentinţa a rămas definitivă

Dosarul a fost instrumentat timp de aproape un an de către procurorul Gheorghe Covei, şeful Secţiei Penale de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Acesta a dispus efectuarea unei expertize tehnice asupra autoturismului condus de Ionel Manţog, precum şi deshumarea cadavrului lui Constantin Frăţilă, decedat în accidentul de circulaţie, pentru efectuarea examenului anatomo-patologice, în vederea stabilirii cauzelor decesului pacientului. Astfel, s-a stabilit că viteza de deplasare era peste cea legală, iar decesul lui Constantin Frăţilă a survenit ca urmare infarctului, şi nu a rănilor suferite în urma accidentului.

Un mort şi trei răniţi

Accidentul a avut loc pe 24 noiembrie 2009. Autoturismul BMW condus de Manţog a intrat pe contrasens, pentru a depăşi o coloană de maşini, şi a intrat în coliziune cu o ambulanţă, care se deplasa cu semnalele acustice şi vizuale în funcţiune. Pacientul Constantin Frăţilă a decedat, asistentul medical Dumitru Vâlceanu a suferit răni grave, soţia pacientului a fost lovită la picior, iar Ionel Manţog a ajuns şi el la spital.

În anul 2007, Judecătoria Târgu-Jiu i-a dat lui Ionel Manţog câştig de cauză într-un alt proces tot cu privire la circulaţia pe drumurile publice. Acesta a fost înregistrat în trafic de aparatul radar circulând cu o viteză cu mult peste limita legală şi i s-a reţinut permisul. Manţog a contestat măsura în instanţa de judecată şi a scăpat fără amendă şi fără permisul suspendat.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite