Târgu-Jiu: Manţog, judecat de Dragobete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Manţog îşi petrecere ziua de Dragobete la tribunal
Ionel Manţog îşi petrecere ziua de Dragobete la tribunal

Ionel Manţog, directorul economic al Complexului Energetic Turceni, va fi judecat chiar de Dragobete de către o instanţă de judecată a Tribunalului Sibiu.

La termenul de judecată de miercuri, 24 februarie, trebuie să se prezinte doi martori din partea apărării, în caz contrar aceştia vor fi decăzuţi. Procesul se află în faza finală şi se află pe rolul instanţei de judecată din Sibiu de peste trei ani. 
Ionel Manţog a fost trimis în judecată în anul 2006 de către procurorii anticorupţie pentru fapte asimilabile celor de corupţie, petrecute în perioada în care era director economic al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO). În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi Ion Vulpe, fost director general al SNLO. Acuzaţia adusă acestora este că s-au folosit de informaţii considerate secrete de serviciu pentru a cumpărăra la preţuri foarte mici case şi terenuri aflate în zonele care urmau să fie afectate de lucrările miniere. Aceştia au devenit proprietari şi au negociat cu unităţile miniere strămutarea caselor şi terenurilor. În schimbul lor, Manţog şi Vulpe s-au ales cu vile de lux în cartierul Primăverii din Târgu-Jiu construite de unităţile miniere. Procurorii anticorupţie au mai constatat că suprafaţa vilelor construite a fost mai mare faţă de cea a caselor oferite în schimb.
Ionel Manţog a ocupat şi funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, de unde şi-a dat demisia. Înlocuitorul acestuia, Cosmin Popescu a numit o comisie care să stabilească faptul că informaţiile nu erau secrete de serviciu. DNA s-a sesizat şi l-a trimis şi pe acesta în judecată pentru favorizarea infractorului. Acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite