Târgu-Jiu: Mandat prelungit pentru cel care a comis crima pasională de la Schela

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii de la Tribunalul Gorj au decis astăzi prelungirea mandatului de arestare preventivă cu încă 30 de zile pentru Gabriel Agache, autorul crimei de la Schela. Acesta şi-a ucis rivalul în dragoste cu sânge rece, aplicându-i lui Lucian Cândea şapte lovituri de cuţit, dintre care una chiar în inimă. Cadavrul a fost devorat de câini.

Magistraţii au admis cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare în cazul lui Gabriel Agache, tânărul care a împlinit în arest vârsta de 20 de ani. Acesta a comis una dintre cele mai oribile crime din ultimii ani. Pe data de 29 ianuarie a acestui an, Agache şi-a înjunghiat rivalul în dragoste cu un briceag, dupa care l-a părăsit pe o uliţă din comuna Schela.

Lucian Cândea plecase să se întâlnească, la Târgu Jiu, cu Gabriel Agache.

image

Cândea a plecat de acasă cu maşina pe care şi-o cumpărase recent şi i-a spus unei rude că merge să discute cu celălalt prieten al iubitei sale. Alina Tărău, o adolescentă de 17 ani, era fata râvnită de cei doi băieţi, iar triunghiul amoros s-a sfârşit tragic. După crimă, aceasta a declarat că avea planuri de căsătorie cu victima lui Agache. „Îl iubeam foarte mult pe Lucian şi urma să ne căsătorim. Pe cel care l-a omorât nu vreau să-l mai văd niciodată", a spus Alina Tărău.

Alina Tărău nu a scos nicio vorbă de cele întâmplate

După cele 24 de ore petrecute în arestul poliţiei judeţene, Agache a primit pe data de 2 februarie mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, care a expirat pe data de 4 martie. Magistraţii au dispus atunci prelungirea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, de la 1 martie până astăzi, fiind luată o nouă decizie.

"Instanţa de judecată admite propunerea parchetului. Dispune prelungirea arestării preventive a inculpatului Agache Mihai Gabriel pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30.03.2010 până la data de 28.04.2010", informează magistraţii Tribunalului Gorj. Tânărul de 20 de ani se află acum în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Puştoaica de 17 ani, care a reuşit să îi joace pe degete pe cei doi tineri, îşi doreşte ca Agache să stea cât mai mult după gratii. „Sper ca după cei peste 20 de ani de închisoare, pe care cred că îi va primi, să fiu plecată din ţară", a spus Alina Tărău.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite