Târgu-Jiu: Mama, în comă alcoolică la spital, fata, la morgă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fata de 14 ani, intoxicată cu monoxid de carbon a fost dusă la morgă pentru autopsie, iar mama ei este în comă alcoolică la secţia Reanimare a Spitalului 700. 

image

Bianca Munteanu, în vârstă de 14 ani, din Ursaţi, a fost găsită moartă în Ursaţi, localitate componentă a municipiului Târgu-Jiu

După ce şi-a văzut sora fără suflare, Roxana Munteanu, sora cea mică a Biancăi Oancea, a alertat rudele şi vecinii. Aceasta a povestit că aseară, mama ei, Vasilica Munteanu (32), era ameţită de la băutură dar norocul ei a fost că o rudă a convins-o să doarmă la ea altfel, ar fi sfârşit la fel ca sora ei. „Mami mi-a zis să mergem să ne culcăm, iar moaşa mea, care stă peste drum de noi, m-a convins să dorm la ea. Am avut noroc că altfel muream şi eu. Când le-am văzut m-am speriat şi am chemat vecinii“, a spus Roxana de 11 ani.

image

Roxana plânge după sora ei  cea mare


S-a îmbătat cu vinul primit de pomană


Vecinii Vasilicăi Munteanu spun că aceasta obişnuia să bea, iar cu o zi înainte de tragedie primiseră de la oamenii din sat mâncare şi băutură de pomană. A băut o sticlă cu vin până nu a mai ştiut de ea. „Cred că a învăţat-o şi pe fiica cea mare, care a murit, să bea alcool. Odată le-a luat salvarea pe amândouă, erau în stare de ebrietate. De-a lungul vieţii s-a ţinut cu cinci bărbaţi, iar cele trei fete au tată diferit“, a spus Ioana Cîrciu, moaşa fetelor în vârstă de 50 de ani. 

image

În sticlă nu a mai rămas niciun strop de băutură


Nu s-au mutat demult în casă şi am adus pe cineva să le facă o sobă într-o cameră. E posibil să fi căzut bete şi astfel să nu fi simţit fumul. S-au înfundat şi asta a fost. Păcat de fată, eu veneam mai des să le dau o mână de ajutor“, a precizat Constantin Voiculescu (43) prieten de familie.

image

Camera în care s-au intoxicat cu fum cele două femei

Mama celor trei fete din Ursaţi a fost internată la secţia Reanimare de la Spitalul 700 din Târgu-Jiu şi îşi revine cu  greu din beţie. Acum, mama neglijentă va trebui să dea socoteală pentru comportamentul său. Este posibil ca statul să-i ia copiii.
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj vor decide soarta celorlalte două fete.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite