Târgu-Jiu: Mai mulţi salvamontişti pe pârtiile din Rânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Turiştii au primit îngrijiri de la salvamontişti, iar apoi au fost duşi la spital
Târgu-Jiu: Turiştii au primit îngrijiri de la salvamontişti, iar apoi au fost duşi la spital

Pentru că se apropie Revelionul, iar în staţiune sunt aşteptaţi aproximativ 5.000 de turişti, numărul salvamontiştilor care vor asigura asistenţa în zona va fi sporit.

În fiecare zi, şase salvatori montani vor sta cu ochii pe turişti, iar numărul lor ar putea creşte până la opt în zilele cu cel mai mare aflux de vizitatori.  Numărul mare de turişti care au luat cu asalt staţiunea montană Rânca în perioada Crăciunului a condus şi la producerea de accidente pe pârtiile din staţiune. Fie din cauza lipsei de experienţă, fie din cauza neatenţiei şi a bravurii, mai mulţi turişti au fost implicaţi în incidente neplăcute.

Cel mai grav caz a fost al unei femei din Vâlcea, care a fost transportată la spital, fiind suspectă de fractură de bazin. Salvamontiştii au intervenit în nu mai puţin de cinci cazuri.

„Au fost turişti care au suferit fracturi şi luxaţii, iar cel mai grav caz a fost o fractură de bazin. Îi sfătuim pe turişti să fie foarte atenţi atunci când se urcă pe schiuri, pentru a preveni astfel de incidente“, a precizat şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite