Târgu-Jiu: Magistraţii gorjeni urcă şi coboară cu lifturi „expirate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două lifturi din Tribunalul Gorj ar fi trebuit să fie scoase din uz de cinci ani. Florin Encescu, preşedintele instituţiei, a anunţat astăzi că două lifturi nou-nouţe le vor înlocui, în maxim o lună, pe cele vechi şi periculoase.

Judecător să fii şi noroc să nu ai. Aşa ar putea fi descris momentul în care unul dintre magistraţii Tribunalului Gorj rămâne blocat în lifturile amplasate în interiorul instituţiei.

image

Nu puţine au fost situaţiile de acest gen în ultimii cinci ani, când teoretic ascensoarele ar fi trebuit să fie scoase din uz. La fel de ghinionişti sunt şi grefierii care întotdeauna au în braţe zeci de dosare şi pentru care fiecare minut este important pentru a ajunge în sala de judecată. „Inclusiv eu am rămas blocat în lift. Ar fi trebuit să fie casate, întrucât sunt expirate şi depăşite tehnic. Am observat că sunt fabricate în anul 1993, fiind montate aici în 1995, iar în mod normal, după zece ani, ar fi trebuit să fie scoase din uz. Se mai întâmplă să rămână  blocate, dar există o firmă în Târgu-Jiu care intervine şi rezolvă aceste probleme. Vestea bună este că în perioada următoare vor fi montate două lifturi noi, care vor funcţiona cu împingere. Sunt esenţiale aceste lifturi, pentru că nu putem să punem grefierii să care dosarele în braţe“, declară Florin Encescu, preşedintele Tribunalului Gorj. „Am colegi care au rămas blocaţi în lift, dar, atâta timp cât funcţionează, trebuie să le folosim. E bine dacă se aduc altele noi“, a declarat unul dintre magistraţii târgujieni, care îşi desfăşoară activitatea în această instituţie.

Grefierii se mută la mansardă

Nu doar lifturile expirate vor fi schimbate până la jumătatea lunii septembrie. La ultimul etaj al Tribunalului Gorj, lucrările de mansardare pentru amenajarea unor birouri pentru grefieri sunt aproape de finalizare.

image

Investiţia este de aproape 1.300.000 de lei, urmând ca aici să-şi desfăşoare activitatea aproximativ 80 de grefieri din cadrul Judecătoriei Târgu-Jiu şi Tribunalului Gorj. „Banii vor fi asiguraţi de Minister. Vor fi 32 de birouri la mansardă, mai multe decât sunt în toată instituţia. Toată Grefa va fi mutată aici , întrucât acum stau şi câte 7 grefieri într-un singur birou, iar în locul lor vor fi mutaţi judecătorii care stau ca sardelele“, precizează Florin Encescu, preşedintele Tribunalului Gorj.  În ultimii ani, sediul a devenit neîncăpător pentru desfăşurarea activităţii, iar reprezentanţii instituţiei spun că nu mai au unde să pună dosarele din 2010,aproape 20.000 la număr numai până în prezent.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite