Târgu-Jiu: Luptătorul specializat în kickboxing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Face lupte de la vârsta de 12 ani şi vrea să calce pe urmele bielorusului Alexey Ignashov. După ce a câştigat Cupa Dragon la kickboxing, Daniel Bumbar a descoperit şi pasiunea pentru Unifight.

Vrea să devină jandarm, dar promite că nu va sta departe nici de artele marţiale. Daniel Bumbar a descoperit pasiunea pentru luptele libere la vârsta de 12 ani, iar accidentările din timpul antrenamentelor l-au ambiţionat să-şi dorească mai mult să intre în ring, pentru a-şi face adversarul cnocaut. La vârsta de 13 ani, Daniel a participat la prima competiţie, însă a avut neşansa ca adversarul din faţa sa să fie un campion naţional, iar după înfrângere ghinioanele s-au ţinut lanţ. „După o jumătate de an, a urmat competiţia pentru calificările la campionatul naţional, care s-a desfăşurat la Sala Polivalentă. Într-una din zile am jucat fotbal şi ghinionul a făcut să-mi rup mâna, fiind obligat să întrerup totul pentru o perioadă lungă, până la 17 ani., timp în care nu am mai luat legătură cu artele marţiale. Urmăream doar la televizor competiţiile sportive“, declară tânărul care va împlini 20 de ani peste câteva zile.

A câştigat Cupa Dragon

 În clasa a X-a, Daniel a prins din nou curaj şi a acceptat invitaţia unui coleg de a participa la un antrenament de box, dar, un an mai târziu, pentru că a crezut că acest sport nu-l caracterizează, s-a orientat spre kickboxing. Gabriel Voicu, instructorul sportiv al Inspectoratului de Jandarmi Gorj, este cel care îi predă tehnici de luptă în domeniul artelor marţiale de contact,  în cadrul unui club din Târgu-Jiu. „Am participat la mai multe competiţii. La Cupa Dragon, la kickboxing, am obţinut locul II, după trei meciuri. A urmat Competiţia de Unifight, un sport mai complex cu mai multe obstacole şi cu două reprize de luptă în ring. Am obţinut locul 2 la categoria 75 de kg, în luna mai, la Braşov. Apoi s-a organizat din nou Cupa Dragon, la sfârşitul lunii iunie a acestui an, unde am luptat pe sistemul kickboxing şi am obţinut locul I la 75 de kilograme“, declară Daniel. Acum, planul său este să devină jandarm, pentru ca, după ce va fi dus la capăt, să-şi împlinească visul de a obţine rezultate excepţionale şi în sport. „Sunt pasionat de trupele speciale. În septembrie se desfăşoară la Braşov Campionatul Naţional de Unifighit şi sper să merg mai departe“, încheie luptătorul târgujian.

De cât timp practici kickboxing?
Genul acesta de sport îl practic de doi ani de zile, după ce în trecut am practicat o perioadă de timp lupte libere şi am cochetat cu boxul. Îmi place ceea ce fac acum, Kickboxing şi Unifight, pentru că simt că mi se potriveşte. Aceste sporturi presupun multă ambiţie, dăruinţă, putere de concentrare şi foarte multă disciplină.Pun totul în practică doar în cadrul competiţiilor.

Ce planuri ai pentru viitor?
Momentan am un examen de susţinut la Şcoala de Subofiţeri-Jandarmi Drăgăşani şi vreau să devin jandarm. Am trecut de probele sportive, iar mâine voi susţine proba scrisă. Vreau să practic această meserie pentru că este un vis de-al meu de mic, acela de a fi jandarm şi cred că este un loc de muncă stabil, care presupune şi sport, reuşind să îmbin astfel utilul cu plăcutul. Nu voi renunţa nici la artele marţiale.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite