Târgu-Jiu: Luptă pentru pensionarii gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Foto/ Petre Rădulescu
Târgu-Jiu: Foto/ Petre Rădulescu

Nu şi-ar fi imaginat niciodată că va milita pentru vârstnici, însă de doi ani şi jumătate face acest lucru cu demnitate şi cu multe realizări.

Ion Rădulescu este preşedinte al Ligii Pensionarilor din judeţul Gorj de doi ani şi jumătate. „Fostul preşedinte de la Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, cu care am lucrat câţiva ani, având în vedere situaţia prin care trecerea asociaţia, fără preşedinte şi o parte din membrii, fără sediu, m-a contactat telefonic şi m-a rugat să îl ajut în reorganizarea ligii. Am acceptat din simplul fapt că îl cunoşteam preşedintele respectiv. Nu m-am gândit niciodată că voi fi preşedintele vreunei asociaţii. Nu cunoşteam nici preocupările acesteia, dar nu regret nicio clipă acest pas, pentru că, după ce am văzut cu ce se ocupă asociaţia, în mod deosebit cu îmbunătăţirea calităţii vieţii pensionarilor, am ştiut că trebuie să mă implic cât mai mult în rezolvarea problemelor vârstnicilor. Am ajuns la concluzia că trebuie să mă implic pentru consolidarea organizatorică, dar şi din punct de vedere financiar“, spune Petre Rădulescu. Deşi lipsurile au fost multe, iar începutul a fost mai greu, asociaţia are acum un sediu, dar şi un club, unde pensionarii se întâlnesc zilnic, îşi discută problemele şi mai uită din grijile cotidiene. „S-a întrunit Adunarea Generală a Pensionarilor, unde am fost ales ca preşedinte. După adunare, am reuşit să obţinem un spaţiu pentru sediu şi un club, unde zilnic se găseşte un membru al comitetului şi de regulă şi eu“, adaugă acesta.


Sprijin financiar şi moral


„Marea majoritate a pensionarilor o duc foarte greu, pentru că au o pensie mică, care nu este suficientă pentru întreţinere şi în mod deosebit pentru procurarea de medicamente, în condiţiile în care se scumpesc zilnic. Este realitatea în care trăim. De foarte multe ori, pensionarii vin şi îmi cer sprijinul. Tot timpul le ascult problemele şi doleanţele, mai ales că mulţi dintre ei sunt singuri şi nu au cu cine să împărtăşească aspecte din viaţa lor. Situaţia multora m-a împresionat şi încerc să îi sprijin cu tot ceea ce pot. Am reuşit să îi sprijinim şi cu bani, prin sponsorizări. Recent am acordat ajutoare băneşti şi produse alimentare pentru 70 de pensionari. S-au bucurat şi ne-au mulţumit, pentru ei înseamnă foarte mult. Să ştiţi că sunt mulţumiţi şi pentru o vorbă bună pe care le-o spui“, încheie Petre Rădulescu.  Preşedintele Ligii Pensionarilor participă periodic la diverse întâlniri, se implică în viaţa pensionarilor şi vrea ca drepturile acestora să fie respectate.


Ce-i place


În ultimii ani, am practicat şi practic pescuitul, mă relaxează foarte mult. Merg cu prietenii, nu numai pentru a prinde peşte, ci şi pentru a ne destinde. Mergem la Olt, la Dunăre, dar şi pe Jiu. Îmi place să fiu un om bine informat şi la curent cu tot ce se întâmplă, de aceea citesc foarte mult.


Ce nu-i place


Nu suport minciuna. Nu sunt de acord cu legile stabilite de cei care ne conduc, în special în rândul pensionarilor. Dispreţuiesc lipsa de respect faţă de semeni şi comoditatea. Nu îmi place să asist la discuţii neprincipiare. Nu suport bârfa.

Ce obiective de viitor aveţi pentru pensionarii gorjeni?


Ca principal obiectiv e creşterea numărului de membrii ai Ligii. În acest sens, am reuşit într-o perioadă scurtă să înfiinţăm un număr de şapte filiale în judeţ, urmând ca în perioada următoare să înfiinţăm filiale şi în alte localităţi, care să sprijine pensionarii. Ne-am dori ca legislaţia să fie în sprijinul nostru şi nu cum se întâmplă în prezent.


Ce acţiuni distractive organizaţi pentru pensionari?


Am organizat excursii, concursuri de şah, de artă culinară şi alte acţiuni care să îndulcească sufletul celor care duc o viaţă mai grea în această momente. Pensionarii vin zilnic la club,  unde îşi petrec în mod plăcut timpul,  jucând diverse jocuri sau pur şi simplu stând de vorbă. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite