Târgu-Jiu: Lucrările la centură, frânate de ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de modernizare a drumului de rocadă au început pe 1 martie
Lucrările de modernizare a drumului de rocadă au început pe 1 martie

Vremea capricioasă a întârziat lucrările de modernizare a drumului de rocadă din Târgu-Jiu. Constructorii au fost nevoiţi să stea cinci zile pe tuşă, din cauza zăpezilor şi ploilor, care le-au stricat planurile.

Lucrările de modernizare a centurii din Târgu-Jiu au fost reluate astăzi, după câteva zile de sărbătoare. Se lucrează pe două dintre cele şapte sectoare, mai exact pe sectorul 1, în zona CET şi pe sectorul 7, din zona traseului de mocăniţă. „Am amenajat terenul, de la curăţire, la decapare şi depozitare pământ vegetal, am făcut terasamente, de la pichetare la săpături şi împluturi, am lucrat la sistemul de drenare ape pluviale, mai exact am făcut şanţuri din pământ, am aprivizionat balast şi casete pentru podeţe. Am întâmpinat şi probleme, în sensul că cinci zile am stat pe dreapta din cauza ploii şi zăpezii“, a precizat şeful de şantier Ştefan Luca.  Şi acum lucrările se desfăşoară anevoios, din cauza terenului afectat de precipitaţii. „Am adus prefabricatele pentru montarea podurilor şi podeţelor, însă nu le putem monta, pentru că solul este foarte apos“, a adăugat Luca. După ce apa se va retrage, urmează balastarea drumului de mocăniţă pe o porţiune de trei kilometri.


Modernizarea se face pe bani europeni


Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de peste 76.000.000 de lei, bani proveniţi din fonduri europene şi de la bugetul local. Proiectul constă în modernizarea a 13 kilometri de drum, realizarea a 5 sensuri giratorii, precum şi a unei noi deschideri, în vederea lărgirii podului de cale ferată din zona Romaneşti. De asemenea, vor fi reabilitate podurile, podeţele, şanţurile şi rigolele care însoţesc drumul de centură pe toată lungimea. Lucrările au început pe 1 martie, anul acesta, şi au ca termen de finalizare perioada de 24 de luni.


Contestaţii peste contestaţii


Firma C&I Euroconstruct SRL din Bucureşti a fost cea desemnată câştigătoare a licitaţiei pentru realizarea drumului de rocadă al municipiului Târgu Jiu. Licitaţia pentru aceste lucrări a început în noiembrie 2008, peste zece firme fiind interesate de câştigarea acestui contract. Termenul de începere a lucrărilor a fost întârziat din cauza contestaţiilor depuse de societatea Euroconstruct, care a avut câştig de cauză.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite