Târgu-Jiu: Locuri rezervate în licee pentru romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru admiterea în clasa a IX-a, Inspectoratul Şcolar a pus la dispoziţie 48 de locuri pentru elevii de etnie romă. Tinerii din această categorie vor putea studia în 28 de unităţi gorjene, cele mai multe cu specializarea mecanică.

Pentru admiterea în învăţământul liceal în anul şcolar 2011-2012, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a alocat 48 de locuri pentru elevii de etnie romă, 25 dintre cele 48 de locuri fiind disponibile la liceele din Târgu-Jiu. Repartizarea elevilor se va face în perioada 4-6 iulie, de către Comisia Judeţeană de Admitere, pe specializările mecanică, turism-alimentaţie, ştiinţe sociale, ştiinţe ale naturii, filologie, învăţători- educatori, electric, industrie textilă şi pielărie, construcţii, instalaţii şi lucrări publice, agricultură, materiale de construcţii, electronică şi automatizări, muzică, protecţia mediului şi teologie ortodoxă.

Elevă premiantă, translator de engleză

Cei interesaţi să aplice pentru vreuna dintre specializări trebuie să se înscrie la sediul instituţiei noastre până pe 1 iulie, ora 16.00“, a declarat Ermina Frunzaru, referent în cadrul ISJ Gorj. La Şcoala Generală Voievod Litovoi din Târgu-Jiu învaţă cei mai mulţi elevi de etnie romă. Printre cei 40 de elevi romi care absolvă cele opt clase în vara asta, se află şi premianta Ana-Maria Pădure. Aceasta se pregăteşte pentru a intra la Colegiul Naţional Spiru Haret din Târgu-Jiu. Chiar dacă mulţi din etnia sa nu vor să-şi continue studiile, eleva merge mai departe pentru a deveni translator de limba engleză. „Am ales specializarea filologie de la Colegiul Naţional Spiru Haret pentru că este un liceu serios, unde se învaţă carte. Îmi plac foarte mult limbile străine. Am participat chiar şi la olimpiadele de română şi franceză. Am emoţii la evaluarea de la matematică“,a spus Ana-Maria Pădure.

Acte necesare

Candidaţii care concurează pentru ocuparea locurilor alocate pentru romi trebuie să prezinte cererea de înscriere, cartea de identitate, adeverinţă cu notele şi media general obţinute la Evaluarea Naţională, foaia matricolă pentru clasele V-VIII, fi şa medical şi recomandarea scrisă din partea preşedintelui unei organizaţii civice, cultural sau politice a romilor, prin care se atestă apartenenţa lor la etnie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite