Târgu-Jiu: Locuitorii din Roşia de Amaradia sunt ameninţaţi din nou de alunecări de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două alunecări de teren au apărut, în ultimele zile, în comuna Roşia de Amaradia, grav afectată în urmă cu mai mulţi ani de acest fenomen.

Două familii sunt în pericol să rămână izolate din cauză că drumul sătesc care asigură accesul către locuinţele lor s-a surpat, iar un stâlp de alimentare cu energie electrică s-a înclinat. „Dacă alunecarea va continua, cele două familii vor rămâne izolate. În locul stâlpului din beton se va monta provizoriu unul din lemn. De câteva zile a început acest fenomen“, a spus primarul comunei Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman. O altă alunecare de teren este înregistrată chiar în centrul comunei, în spatele postului de poliţie, la o distanţă de aproximativ o sută de metri. „La început, adică vinerea seara, avea 3 – 4 centimetri, iar acum a ajuns la 30-40 de centimetri.  Dacă acest fenomen va continua este în pericol tot satul din centrul comunei să fie afectat. Sper să nu mai fie alunecări de teren ca în anii trecuţi“, a precizat primarul Liviu Cotojman. Situaţia este monitorizată de autorităţile locale. O comisie formată din reprezentanţi ai Prefecturii Gorj, Consiliului Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Direcţiei Judeţene de Control în Construcţii s-au deplasat astăzi în comuna Roşia de Amaradia.
Satul Seciurile, din Roşia de Amaradia, a fost grav afectat, în primăvara anului 2006, de alunecările de teren. Atunci, 300 de case au fost distruse. Localnicii au spus că alunecările s-au produs din cauza lucrărilor miniere efectuate în zona respectivă. Guvernul a construit locuinţe pentru sinistraţi în două locaţii: Câmpu Mare, din comuna Albeni, şi Cojani, în Târgu-Cărbuneşti.




Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite