Târgu-Jiu:Galerie Foto/ Locuinţele a două familii sărmane, renovate de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au renovat locuinţa Florinei Dărăbaş
Elevii au renovat locuinţa Florinei Dărăbaş

15 elevi din clasele primare şi gimnaziale renovează două locuinţe ale unor familii sărmane. Copiii zugrăvesc pereţii şi vopsesc uşile garsonierei în care locuieşte Florina Dărăbaş

Din garsoniera Florinei Dărăbaş, din blocul de locuinţe sociale din Târgu-Jiu, răzbat râsetele copiilor. Elevii din clasele primare şi gimnaziale de la Şcoala generală «Alexandru Ştefulescu» au venit să-i renoveze locuinţa.


Angelica Elena Pârvulescu este elevă în clasa a VI-a şi a muncit ca zugrav ca să schimbe garsoniera. Fetiţa a zugrăvit pereţii cu trafaletul în galben. S-a murdărit de vopsea, dar „Este prima acţiune de acesta fel la care particip. Nu mi se pare greu, pentru că de munca noastră va beneficia o familie sărmană. M-a impresionat cum locuia această familie şi am dorit să le schimbăm casa“.

image
image

Adrian Istrate este printre cei mai mici dintre elevii care lucrează la renovarea garsonierei. Este în clasa a IV-a la Şcoala generală «Alecandru Ştefulescu“. Băieţelul a vopsit uşa, dar şi un toc. „Nu mi se pare greu. Am mai vopsit acasă. L-am ajutat pe tata. Îmi place pentru că suntem mai mulţi şi terminăm mai repede“, ne spune Adrian.
Florina Dărăbaş are vârsta de 38 de ani şi locuieşte împreună cu băieţelul ei de cinci ani în într-o garsonieră pusă la dispoziţie de primărie. Singurul venit este pensia de 230 de lei pe care o primeşte pentru că suferă de un handicap. „Sunt încântată că au venit atât de mulţi copii să mă ajute. Le mulţumesc din suflet pentru ajutorul pe care mi l-au dat. Nu aş fi avut cum să-mi renovez locuinţa, pentru că nu am bani“, ne spune Florina Dărăbaş. Locuinţa este debranşată de la energie electrică,pentru că femeia are datorii de 2300 de lei: „Nu am avut bani să deschid partida la energie electrică. Am datorii foarte mari şi la întreţinere“.


Şi fiica Florinei Dărăbăş va fi ajutată de elevi şi de Asociaţia «Vasiliada». Mihaela Dărăbaş are 18 ani şi în urmă cu doi ani a dat naştere la tripleţi de care are singură grijă.

Proiectul este implementat de «Vasiliada»

image
image

Proiectul se denumeşte «Să creşti mare!» şi este derulat de Asociaţia «Vasiliada», iar acţiunea de renovare . Iuliana Enulescu, asistent social în cadrul organizaţiei, a declarat că, pe lângă materialele de construcţie cumpărate, au mai  procurate şi alimentate pentru cele două familii: „Am cumpărat materialele necesare renovării. Lucrările pe care le facem constau în zugrăveli şi efectuarea de diferite reparaţii. Am reuşit să reparăm şi o maşină de spălat. Am mai cumpărast alimente, precum şi pături care vor fi oferite celor două familii. Ne dorim că ceea ce facem azi să fie un model de bună practică pentru elevi, pentru ca ei să devină mai implicaţi în activităţile cu caracter umanitar. Acţiunea are lor în cadrul Săptămânii Responsabilităţii Sociale“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite