Târgu-Jiu: Localnicii de pe Aleea Călăraşi sunt revoltaţi de construcţia drumului de centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii se tem că nu vor mai avea linişte când maşinile de mare tonaj vor circula pe lângă casele lor. Opt familii care locuiesc pe Aleea Călăraşi sunt revoltate că strada pe care locuiesc se va transforma în drum de centură

Aleea Călăraşi va deveni, până în toamna anului viitor, un sector al drumului de centură, pe aici urmând să circule autovehiculele pe ruta Petroşani-Craiova. Pe Aleea Călăraşi, în lungime de aproximativ un kilometru, locuiesc opt familii, care sunt revoltate de faptul că pe lângă casele lor vor circula maşinile de mare tonaj. Daniel Bucur se gândeşte să vândă casa în care şi-a investit toate economiile. : „Eu m-am mutat de doi ani aici, pentru linişte şi peisaj. Am investit toţi banii pe care i-am avut. Nu mă gândeam că o să se construiască aici drumul de centură, că nu mai construiam casa. O să ies din curte direct în stradă. Am toate documentaţiile şi autorizaţiile în ordine. O să fie afectată rezistenţa casei din cauza trepidaţiilor maşinilor de mare tonaj, nu mai vorbesc de zgomot şi gazele emise. Mai am şi un copil, care poate ieşi în stradă. Pe această stradă, fiecare familie are copii. Mă gândesc serios să vând casa. O să ies din casă direct în stradă. Puteau să facă drumul pe o altîă variantă. Măcar să facă totuarul, izolarea fonică şi parapet, pentru că îmi e teamă să nu mă trezesc cu un tir în casă“.

image

Maria Avram vrea să fie despăgubită pentru casă: „Va fi foarte grav. Nu ştiu de ne-a mai aprobat autorizaţiile de construcţie pentru case. Am investit foarte mult şi ar fi trebuit să ne întrebe şi pe noi. Va fi zgomot şi trepidaţii. Ar fi trebuit să ne despăgubească şi plecam“.

Localnici au cerut asfaltarea străzii

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, spune că, din contră, viaţa locuitorilor se va schimba în bine: „Şi acum este trafic greu şi se produce mult praf. Chiar localnicii ne-au cerut să asfaltăm strada, care nu a fost închisă circulaţiei. Discuţiile cu privire la construcţia drumului de centură sunt de patru-cinci ani. Se va lăsa trotuar şi acostament“.

Drumul costă 33 milioane de lei

Construcţia drumului de centură a început în luna martie. Drumul de centură este împărţit în şapte sectoare. Lucrările sunt finanţate din fondurile europene. Valoarea proiectului se ridică la suma de peste 33 milioane de lei. Lungimea totală a drumulu este de 13 kilometri. Pe Aleea Călăraşi s-au pus peste 27.000 metri cubi de balast pentru realizarea terasamentului şi mărirea părţii carosabile, iar acum se lucrează la rigole.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite