Târgu-Jiu: Liviu Martin a cerut bisturiul de mii de ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Liviu Martin se mândreşte cu numeroase operaţii reuşite, dar şi cu înfiinţarea unei secţii de chirurgie generală la Spitalul Turceni.

A copilărit doi ani la Bacău, apoi părinţii s-au mutat la Sibiu, unde se afla şi casa bunicilor din partea tatălui. La nici zece ani, destinul l-a purtat în Cetatea Banilor, unde îşi avea originile mama sa. A fost unul dintre elevii eminenţi ai Liceului de Matematică- Fizică Nicolae Bălcescu, din Craiova, fiind olimpic cu rezultate deosebit de bune la matematică şi fizică. În 1985 a devenit student al Facultăţii de Medicină Generală din Craiova, fiind admis printre primii. A finalizat studiile în 1992, după susţinerea unei elaborate lucrări de licenţă, sub îndrumarea renumitului profesor doctor Ioan Stoica.

Pasiunea pentru medicină, moştenită de la tatăl său

După stagiatura la Clinica de Neurologie din Craiova, şi-a schimbat puţin orientarea profesională, devenind medic rezident pe chirurgie generală la clinica profesorului doctor Fane Ghelase, de la Spitalul Judeţean Craiova. „Aici mi-am desăvârşit pregătirea sub directa îndrumare a «maeştrilor» chirurgiei din Oltenia, iar în 2009 am susţinut teza de doctorat. Totodată am participat la elaborarea mai multor lucrări ştiinţifice susţinute în cadrul congreselor şi conferinţelor anuale de chirurgie şi în cadrul revistelor naţionale de profil“, spune medicul. Liviu Martin este convins că dragostea pentru această meserie e moştenire de la tatăl său, fost medic radiolog. „De mic copil am venit în contact cu lumea medicală şi cu suferinţa oamenilor. Cea mai mare satisfacţie sufletească o am atunci când, prin forţele proprii, reuşesc să aduc un dram de bucurie în viaţa semenilor mei. Cred că de-a lungul carierei am operat cu succes zeci de mii de oameni“, mărturiseşte chirurgul. Din 2004 a început o activitate de pionierat la Spitalul orăşenesc Turceni, unde a pus bazele unei secţii moderne de chirurgie generală în conformitate cu normele europene. După un an, a devenit managerul unităţii medicale, reuşind să reabiliteze Secţiile de Medicină-Internă, Obstetrică- Ginecologie, Pediatrie, precum şi Camera de Gardă, cea din urmă fiind transformată în Compartiment de Primiri Urgenţe ultramodern. În 2007 a reuşit, cu sprijinul colegilor, să înfiinţeze Compartimentul de Ortopedie şi Traumatologie al Secţiei de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Turceni. Tot în acelaşi an, a obţinut atestatul în Management sanitar, iar în anul următor atestatul în Endoscopie digestivă diagnostică. În urmă cu doi ani, şi-a mărit „colecţia“ cu atestatul în Ultrasonografie generală. În prezent doctorul Liviu Martin locuieşte cu familia în Craiova, unde colaborează la o clinică privată, însă face naveta aproape zilnic la spitalul din Turceni.

Ce alte pasiuni mai aveţi?


Sunt pasionat de psihologieîncă din perioada studenţiei.  Îmi place foarte mult să ajut pacienţii. În situaţiile dificile psihicul lor este vulnerabil, iar eu intervin cu sfaturi benefi ce şi cu o vorbă bună.

Ce vă doriţi pe plan profesional?

Mi-aş dori tare mult să încep o carieră didactică din dorinţa de a împărtăşi şi altora din experienţa cumulată în ani de carieră şi de viaţă.

Ce-i place: Călătoriile şi natura în toată diversitatea ei. A rămas plăcut impresionat de Nordul Moldovei şi Munţii Apuseni. În timpul liber merge cu prietenii la tenis de câmp.

Ce nu-i place: Lipsa de implicare a membrilor comunităţii atunci când situaţia o impune şi mai ales după intergarea ţării ca naţiune în Uniunea Europeană. Detestă violenţa, agresivitatea, lenea şi invidia.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite