Lidia Popescu a transformat grădiniţa într-o lume a basmelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 14 ani îi învaţă pe copii cum să deseneze.  A pictat pe pereţii insituţiei în care lucrează poveşti şi peisaje, spre încântarea celor mici.

Profil:
Născută: 2 noiembrie 1976, comuna Drăguţeşti, Gorj.
Educaţie: Facultatea de Psihologie din Spiru Haret din Bucureşti.
Experienţă: 14 de ani ca educatoare.
Idealuri: doi copii, o fată şi un băiat.

Ce îi place: Să picteze. Îi place meseria de educatoare. Consideră că această meserie implică responsabilitate, iar cine optează pentru ea trebuie să iubească copiii. Adoră plimbările la munte şi natura. Îi place să petreacă timpul alături de familie.

Ce nu-i place: Oamenii răutăcioşi. Consideră că tot ceea ce contează este înţelegerea dintre oameni. “Nu-mi place când cineva este supărat pe mine. Am încercat să nu supăr şi să nu deranjez pe nimeni”.   

Care este dorinţa cea mai mare a dumneavoastră?
Îmi doresc foarte mult ca fata şi băiatul meu să fie sănătoşi şi să fie realizaţi atunci când vor ajunge la vârsta mea.

Ce atuuri trebuie să ai ca să ajungi un bun pictor?
În primul rând trebuie să ai pasiune către desen. Să fii inventiv şi să ai o bogată imaginaţie. În al doilea rând trebuie să persişti în meserie. Seara când ajung acasă, decât să privesc la televizor mai bine pictez.  


Lidia Cornelia Popescu a copilărit în comuna Drăguţeşti în satul Iaşi. Din timpul grădiniţei a început să-i placă să deseneze şi să coloreze. La numai patru anişori a început să deseneze cu creionul, pentru ca mai târziu să folosească un instrument mult mai delicat, pensula. A participat chiar şi la un concurs de pictură în timpul grădiniţei. Lidia şi-a ales să picteze o planetă cu copiii ţinându-se de mână. Crede că această pasiune pentru pictură a moştenit-o de la tatăl său, despre care Lidia spune că era extrem de priceput.  „Tatăl meu era maistru instructor la liceul Industrial Rovinari şi m-a învăţat şi pe mine să pictez. De fiecare dată când mi se cerea să realizez desene pentru diverse manifestări şi expoziţii la şcoală, mă rugam de tata să mă ajute. Picta peisaje din natură, iar când le priveam  mi se părea că erau aproape identice cu realitatea. Îi plăcea să picteze şi icoane sau vaze cu flori“, îşi aminteşte Lidia Popescu. A intrat la Pedagogic la Liceul „Spiru Haret“ din Târgu-Jiu. În tot acest timp şi-a perfecţionat cunoştinţele sale în domeniul artelor plastice . „Având specialitatea educatoare, îmi erau necesare câteva cunoştinţe în acest domeniu. Fiidcă de mică aveam talent la desen, nu mi-a trebuit mult timp să mă perfecţionez“, mărturiseşte educatoarea. De la vârsta de 19 ani

Imaginile din poveşti înveselesc grădiniţa


În prezent, Lidia Popescu este educatoare la grădiniţa cu program prelungit nr 12 din Târgu-Jiu. Îşi dedică orele de răgaz desenului, acuarelei, picturilor. În urmă cu doi ani i-a venit ideea de a desena pereţii din interiorul grădiniţei. „Pereţii erau complet albi, m-am gândit că peisajele, personajele din desene animate şi imaginile din poveşti vor înveseli sălile unde copiii învaţă. Totul arăta ca într-un basm. Colegele de serviciu m-au rugat să le pictez şi lor pereţii sălilor, iar copiii au fost încântaţi de transormarea locului în care învaţă şi se recreează Pictez peisaje pe tablouri realizate din carton sau placaje. Eu nu le arunc, ci încerc să le găsesc o utilitate. Am încondeiat ouă, iau divrse cutii pe care le pictez, le dau o formă şi le transform în suporturi pentru pixuri. Pictura face parte din viaţa mea“.  Lidia Popescu mai spune că atunci când pictează se relaxează. Sub îndrumarea ei preşcolarii au câştigat numeroase diploma la diverse concursuri de pictură internaţionale, naţionale şi judeţene.

„Ca să devi educatoare trebuie iubeşti copiii“


Lidia Popescu a devenit educatoare la 19 ani.  „Mi se potriveşte meseria. Ca să devi educatoare trebuie să iubeşti copiii. Mi-am dorit să urmez facultatea de desen dar, aici, în Târgu-Jiu, nu era niciuna cu acest profil. Dacă nu ajungeam educatoare deveneam profesor de sport. Îmi lace foarte mult sportul. De mică, îmi cumpărasem o casetă cu exerciţii video de aerobic“, încheie educatoarea.  

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite