Târgu-Jiu: Lidia Ciurlău, pasionată de universul cifrelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este elevă la Colegiul Virgil Madgearu din Târgu-Jiu şi se poate lăuda cu mai multe rezultate remarcabile obţinute la olimpiadele de matematică.

A copilărit în comuna natală a marelui Constantin Brâncuşi, dar spune că nu are nimic comun cu sculptura. Lidia Ciurlău este pasionată în schimb de matematică. „Sună un pic amuzant, dar despre mama mea chiar pot să spun că se pricepe la multe. Ea este cea care mi-a arătat cum să rezolv ecuaţiile la algebră şi m-a făcut să îndrăgesc ştiinţa cifrelor. Lucrează ca şi contabilă la o unitate bancare şi m-am gândit că ar fi bine şi pentru mine să urmez această meserie“, spune micuţa, care îşi meditează la matematică fratele mai mic cu şapte ani decât ea.

Performanţe în liceu

Sunt tristă când nu îmi iese din prima vreo ecuaţie, dar nu mă dau niciodată bătută. Recunosc că la limba română nu am prea mu ltă imaginaţie în a realize compoziţii. Mama şi tata au terminat liceul la care învăţ şi eu şi mă bucură faptul că am la clasă o parte dintre profesorii pe care i-au avut şi părinţii mei“, mărturiseşte Lidia Ciurlău. Tânăra se poate lăuda cu rezultate remarcabile obţinute de-a lungul timpului la olimpiadele de matematică. Concursul Internaţional de Matematică „Cangurul“ a fost prima competiţie la care a participat, reuşind să se claseze printre primii, cu punctaj foarte bun. „La sfârşitul clasei a VIII-a, la teza unică am obţinut nota 10. Acest lucru m-a motivat să merg mai departe la un liceu de profil. Petre Ciungu, directorul liceului, s-a ocupat mult de pregătirea mea şi mi-a dat în plus de lucru, ajutându-mă să devin din ce în ce mai bună. În primul an am participat la olimpiada de matematică pe ţară, care a avut loc la Iaşi, şi am luat menţiune. Anul trecut am  luat locul trei pe judeţ la concursul interdisciplinar de contabilitate, educaţie antreprenorială, economie şi studiul calităţii, iar acum m-am calificat pentru faza judeţeană, la olimpiada de matematică“, povesteşte Lidia, mândră de realizările sale.

„Îmi place să dau sfaturi“

Eleva de la Colegiul Comercial Virgil Madgearu merge frecvent la sala de f itness pentru a avea o siluetă de invidiat şi un trup sănătos. Se simte bine când poate să ofere sfaturi utile celor care i le cer. „Mă simt bine atunci când ajut pe cineva în diverse probleme. În afara şcolii, ador să fac manechiură. De multe ori, colegele şi prietenele apelează la mine ca să le pictez unghiile“, încheie Lidia Ciurlău.

Ce ai făcut cu banii câştigaţi la primul tău concurs?

Cu banii oferiţi de primarul municipiului Târgu-Jiu, ca recompensă pentru premiul obţinut la primul meu concurs de matematică, am cumpărat cadouri pentru cei dragi, dar şi o bicicletă pentru mine.

Ce facultate vrei să urmezi?

Aş vrea să îmi continuu studiile la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Bucureşti. Cred că mi-aş găsi mai repede un loc de muncă în domeniu.

Ce-i place: Să-şi petreacă timpul liber alături de cei dragi. Îi place să lucreze pe computer. Matematica este material ei preferată. Lucrează cu plăcere de fi ecare dată şi se descurcă foarte bine la calcule. Adoră să facă shopping.

Ce nu-i place: Invidioşii, răutăcioşii şi mincinoşii. Nu suportă să i se spună că este grasă. Nu-i place să tocească sau să aştepte prea mult într-un loc. De asemenea, nu-i place atunci când nu este înţeleasă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite