Târgu-Jiu: Liceul Teologic, somat să plătească mobilierul de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conturile instituţiei sunt la un pas să fie blocate, din cauza unor datorii de 40.000 de lei pentru scaunele şi paturile din cămin. Constantin Şalapa, directorul de la Rostramo, spune că nu poate fi vorba despre suprapreţ şi că societatea aşteaptă de doi ani ca Liceul Teologic să achite datoria pentru mobilierul cumpărat.

Gheorghe Benegui, actualul director al Liceului Teologic, a precizat că a comparat mobilierul cumpărat de vechea conducere cu al altor licee şi a constatat că preţurile sunt de aproape trei ori mai mari. Reprezentanţii societăţii Rostramo spun însă că nici nu poate fi vorba de suprapreţ, iar legăturile de rudenie nu au contat în această afacere. „Dumnealor au avut o cerere de ofertă pentru diverse piese de mobilier, iar noi am făcut oferta, supusă conducerii liceului, fiind anunţaţi că am căştigat licitaţia. Li s-a emis factură, iar sora mea nu a avut absolut nicio legătură cu acest contract. I-am tot amânat cu plata de doi ani de zile şi am acţionat în judecată. Suntem hotărâţi să ne recuperăm banii, cei 42.997 de lei. Nu e vorba de suprapreţ. Am avut scaune de la 50 de lei la 150 de lei, iar dânşii au ales acele modele. Noi am montat mobilierul, apoi li s-a emis factura şi a fost semnată de toată lumea, dupa care noi am fost destul de îngăduitori fiind vorba de copii şi am aşteptat să plătească. Am făcut o conciliere cu dumnealor pentru a rezolva problema pe cale amiabilă. Eu personal m-am întâlnit cu directorul de atunci, care a reuşit să plătească jumătate din suma totală, după care avem proceduri. I-am tot amânat şi s-a ajuns la doi ani de zile, dar ei nu s-au mai prezentat deloc. Facturile trebuie să fie achitate indiferent de cine e la conducere. Am urmat calea legală, am acţionat în judecată şi, în data de 14 iunie, Judecătoria Târgu-Jiu ne-a dat dreptate. Avem hotărârea judecătorească prin care îi obligă la plata sumei restante  şi a cheltuielilor de judecată. Suntem hotărâţi să ne recuperam banii, dar probabil le mai dăm nişte termene. Sper să nu ajungem să ne luam mobilierul. Şi eu am copii şi regret că am ajuns să ne judecăm cu dumnealor. Totul s-a desfăşurat cu domnul director “, declară Constantin Şalapa, director în cadrul Rostramo. Acesta este chiar fratele fostei directoare adjuncte de la Teologic.

Pe data de 1 iunie, instanţa de judecată a dat un termen de 20 de zile pentru plata datoriei, iar reprezentanţii Liceului Teologic au formulat, vineri, recurs împotriva acestei măsuri.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite