Târgu-Jiu: Liceu făcut din chibrituri. Vezi aici imagini spectaculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Golegiul Tehnic Ion Mincu din Târgu-Jiu, împreună cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj a deschis, în holul hotelului Gorj, expoziţia de creaţie tehnică şi artă decorativă realizată de cei mai talentaţi elevi din judeţ.


Vernisajul expoziţiei a avut loc astăzi, la ora 12.00, în holul hotelului Gorj, din municipiul Târgu-Jiu. Expoziţia este împărţită în secţiuni. Este vorba de secţiunea tehnică ce cuprinde machete, montaje, miniroboţi, panoplii şi secţiunea arte şi decoraţiuni interioare ce cuprinde lucrări de pictură, sculptură, grafică, postere, icoane, colaje, sticlă, ceramică, decoraţiuni, suveniruri, tapiserii, obiecte tradiţionale, mozaicuri şi lucrări de ipsoserii. Toate aceste obiecte de artă au fost expuse şi în cadrul Concursului Naţional de Creaţie Tehnică şi Decorativă ce a avut loc, pe 19 martie, la sediul Colegiului Tehnologic Ion Mincu, în urma căruia cele mai bune lucrări au fost premiate.

image

Această lucrare aparţine lui Răzvan Păunescu, elev în clasa a XI-a din cadrul Colegiului Tehnic Ion Mincu, ce a obţinut premiul I la concurs

Printre exponate se află şi macheta Colegiului Tehnic Ion Mincu, realizată din sute de chibrituri, de către două eleve din clasa a XII-a. Este vorba despre Adina Gălăţeanu şi Maria Negomireanu care au lucrat două zile la macheta liceului. Acestea au căştigat premiul III la secţiunea tehnică, la concursul naţional organizat sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Elevele au mai realizat case etaj din lemn, placaj, zăpadă artificială şi o pensiune din zăpadă din polistiren.

image

Doi elevi de clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic Ion Mincu, Bogdan Ionuţ Covaci şi Ion Cristian Mălăescu, au realizat o pensiune din placaj

O contribuţie deosebită au avut-o şi elevii Liceului Teologic unde au participat cu icoane pe lemn şi pe sticlă.  „La expoziţie au fost aduse şi lucrările unor studenţi din Timişoara şi Arad care ilustrează vitralii şi tablouri realizate cu împletituri din lână şi fructe uscate. Obiectivul evenimentului constă în dezvoltarea creativităţilor elevilor, perfecţionarea aptitudinilor practice, promovarea creaţiilor lor şi sporirea capacităţii de comunicare într-o lume a competiţiei“, a spus Ana Lupu, profesor de desen de la Colegiul Tehnic Ion Mincu şi unul dintre coordonatorii expoziţiei.

image

Câteva tablouri cu icoane pictate de către elevi din cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice Constantin Brăiloiu

image

O altă lucrare interesantă este un car din lemn realizat de elevii de la Bustuchin

Exponatele pot fi admirate în fiecare zi între orele 9.00 şi 18.00 până duminică.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite