Târgu-Jiu: Liceenii de la Tudor, în sprijinul bătrânilor de la Novaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu au strâns bani pentru a-i ajuta pe bătrânii dintr-un azil. În urma unei tombole, s-a reuşit strângerea sumei de 1.000 de lei, bani cu care s-au achiziţionat materiale pentru amenajarea unui spaţiu recreativ.

Tombola a  fost organizată în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, având ca rol sprijinirea bătrânilor de la Căminul pentru Vârstnici din Novaci. Astfel, profesorii de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu au donat cărţi, bijuterii şi jucării, iar elevii de la mai multe clase au cumpărat bilete, participând la tombolă. Preţul unui bilet a fost de cinci lei în cazul elevilor din clasele a şasea şi a şaptea şi de zece lei pentru cei din clasele a noua-a unsprezecea. Cu banii strânşi, au fost cumpărate o masă, un pavilion şi flori pentru plantat, elevii reuşind astfel să construiască un spaţiu de recreere pentru vârstnici. „Montez pavilionul alături de colegii mei. Credem noi că vom reuşi să îi bucurăm pe vârstnici prin acest gest. Nu este prima acţiune umanitară la care particip“, spune Nicu Măroiu, elev în clasa a zecea. „Fac parte din clasa care a avut această iniţiativă şi a organizat proiectul. Ştim că le este greu bătrânilor şi de aceea am vrut să îi ajutăm“, spune Ştefania Simu, elevă în clasa a zecea.


Bătrânii, impresionaţi de gestul elevilor

image


 „Campania «Nouă ne pasă, ajută-i să zâmbească!» este o acţiune de voluntariat. Le-am oferit bătrânilor şi fructe, cozonac şi ouă roşii, mai ales că astăzi este înălţarea. De asemenea, le-am pregătit şi un spectacol artistic oferit de elevi şi profesoara de muzică“, spune profesoara Doina Baiu. La azilul din Novaci sunt internaţi 30 de bătrâni. O bătrână îi privea pe elvi cu ochii în lacrimi cum le amenajează parculeţul şi paviolionul. „Îmi aduc aminte de copilărie“, spunea aceasta.  Constantin Bălan are 78 de ani şi este aici de trei ani. Bătrânul s-a bucurat de iniţiativa elevilor şi speră ca aceştia să mai aibă astfel de acţiuni. „E o acţiune binevenită, ne bucură că au venit pe la noi. E bine că ne amenajează acest spaţiu, mai stăm şi noi în aer liber“, spune acesta.

image


Parteneri de trei ani


Aceasta nu este prima acţiune pe care elevii de la CNTV o desfăşoară la căminul din Novaci. „Am săpat o groapă şi am plantat un dafin. Bătrânii au fost foarte bucuroşi şi au venit să ne mulţumească. Ne simţim bine că putem să-i ajutăm cu ceva “, spune Andrei Gabriel, elev în clasa a şaptea. „Suntem parteneri cu CNTV de trei ani. E un lucru bun pentru bătrâni, ne bucurăm pentru acest proiect“, spune Mihaela Fârlan, asistent social.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite