Târgu-Jiu: Libertatea directorului de la SNLO, acuzat de abuz în serviciu şi complicitate la înşelăciune, la mâna judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Gorj decide astăzi dacă există motive pentru arestarea preventivă a acestuia. Şi celelalte trei persoane implicate, patroana unei benzinării din Târgu-Jiu şi doi administratori din Caraş-Severin, au fost puse vineri în libertate.

Iustin Moţa, directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari, din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), este acuzat de anchetatori de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la înşelăciune. Verificările efectuate arată că, în perioada august-septembrie 2010,  acesta a facilitat încheierea unui contract între firmele din Caraş Severin şi staţia Peco din Târgu-Jiu, prin care s-au achiziţionat 200 de tone de motorină de la SNLO, pentru care Iustin Moţa a acceptat bilete la ordin fără acoperire. Ulterior, societăţile  din Caraş Severin au intrat în insolvenţă, fapt care a dus la prejudicierea companiei de stat cu aproximativ 1.000.000 de lei.

„Este vorba despre doi administratori din Caraş-Severin şi despre o femeie şi un bărbat din judeţul Gorj. Bărbatul din Gorj, director al Bazei de Aprovizionare Rovinari, a fost prezentat Parchetului şi Tribunalului Gorj sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la înşelăciune, prin facilitarea achiziţionării cantităţii de aproximativ 200 de tone de motorină, între o societate comercială din Caraş- Severin  şi una din Târgu-Jiu, valoarea prejudiciului fiind de 1.035.522 de lei. Celelalte trei persoane sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune”, a declarat Bogdan Scafeş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Moţa: „Este o înscenare”

După o noapte petrecută în arestul Poliţiei Gorj, Iustin Moţa  şi celelalte trei persoane implicate în acest dosar au fost puse vineri în libertate, însă decizia este valabilă până astăzi. „S-a formulat propunere de arestare perventivă, iar instanţa de judecată a acordat termen astăzi pentru soluţionare”, a precizat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Iustin Moţa le-a spus jurnaliştilor că este vorba despre o înscenare, iar patroana benzinăriei din Târgu-Jiu a precizat că este vorba despre interese ascunse şi că este nevinovată.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite