Târgu-Jiu: Legist cercetat după un duel între liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Bărăgan are şase copci la buză
Alexandru Bărăgan are şase copci la buză

Un conflict între doi elevi de la Energetic, din Târgu-Jiu, deveniţi rivali din cauza unei colege, a produs o victimă colaterală. Medicul Florin Dijmărescu s-a ales cu o plângere penală pentru fals, fiind acuzat că i-a eliberat în mod fraudulos un certificat medico-legal unuia dintre „combatanţi“.

Conflictul dintre cei doi elevi ai Liceului Energetic a izbucnit în urmă cu o săptămână. Mărul discordiei: o fată care ar fi fost, pe rând, prietena lui Alexandru Bărăgan (17 ani) şi a lui Ciprian Popescu (18 ani).
Primul dintre băieţi susţine că a fost bătut de rivalul său atunci când şi-a condus colega până acasă. El a obţinut, de altfel, un certificat medico-legal care atestă că are nevoie de 13 zile de îngrijiri medicale.

Dublă plângere penală

Este vorba despre o fată, cu care am fost prieten. Când am plecat de la şcoală, ploua. Ea locuieşte în drumul meu şi m-a rugat s-o conduc, sub umbrela mea. Am lăsat-o acasă şi am continuat să merg. După câţiva paşi, Ciprian m-a strigat şi, când m-am întors, mi-a dat un pumn. Am căzut şi a început să-mi ţâşnească sângele. M-a ameninţat că aşa o să păţesc în fiecare zi. M-am dus la Urgenţă şi mi s-a acordat primul ajutor. Mi-au făcut o injecţie antitetanos şi mi-au pus şase copci la buză“, a relatat Alexandru.
De partea cealaltă, Ciprian Popescu susţine că a fost şi el lovit: „Ne-am bătut, a dat şi el în mine. Am avut obrazul umflat şi mi se mişcă o măsea.“ Tânărul a obţinut şi el un certificat medico-legal, care este însă contestat de partea adversă.  Adrian Bobină, avocatul lui Alexandru Bărăgan, susţine că documentul a fost eliberat în mod fraudulos, motiv pentru care a sesizat, luni, Parchetul. „Am depus plângere penală împotriva medicului legist Florin Dijmărescu, care a eliberat certificatul, dar şi împotriva tatălui agresorului, pentru instigare la fals. Alexandru va formula şi el o plângere împotriva celui care l-a lovit“, a spus Adrian Bobină.

Caz cercetat şi de conducerea liceului


Conflictul dintre Alexandru Bărăgan şi Ciprian Popescu a intrat şi în atenţia  conducerii unităţii de învăţământ. „Din câte ştiu eu, cei doi s-au împăcat, iar familiile au ajuns la o înţelegere. Am demarat însă o anchetă, pentru a afla ce s-a întâmplat, după care se vor dispune măsurile necesare“, a precizat Ionel Oană, directorul Liceului Energetic.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite