Lecţii de pian şi vioară în stil franţuzesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursurile de măiestrie artistică, din cadrul Şcolii de Vară de la Târgu-Jiu, se vor încheia azi cu un concert de gală. Profesoarele Veronique şi Claire Chauvel, mamă şi fiică, din Franţa, dar şi cursanţii acestora vor urca deseară pe scena Teatrului Dramatic Elvira Godeanu, acompaniaţi de Lyra Gorjului.

Cele două profesoare au venit la începutul acestei săptămâni tocmai din Franţa pentru a le împărtăşi elevilor Şcolii Populare de Artă şi ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu metodele lor de predare. Cursurile de măiestrie artistică s-au desfăşurat zilnic până astăzi, când Şcoala de Vară şi-a închis porţile, şi nu oricum. Evenimentul va fi marcat în această seară printr-un concert de gală, care va începe la ora 19.00, în sala Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu-Jiu, intrarea fiind liberă pentru oricine doreşte să asculte sunetul viorii şi al pianului. „De luni, la Târgu-Jiu a început ediţia a doua, 2011, a Şcolii de Vară. Este o manifestare care a constat în cursuri de pian şi vioară susţinute de două fiinţe dragi, mamă şi fiică, profesoarele Veronique şi Claire Chauvel, din Franţa. Un lucru absolut formidabil pentru cursanţii Şcolii Populare de Artă, care au ocazia să se confrunte cu un pedagog excepţional, invitată de toată lumea, nu numai  în România, ci şi în multe ţări ale Europei pentru formidabilele rezultate. Micii noştri muzicieni vor arăta rezultatele acestui curs în această seară, în cadrul  unui concert de gală”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu.

Le dă sfaturi în limba franceză

24 de tineri au fost înscrişi la pian, iar 10  la vioară. Irina Cioclei se numără printre cei care au luat lecţii la pian şi se declară încântată de aceste cursuri. „Îmi place foarte mult. Mă descurc mai greu cu limba franceză, dar îmi traduce doamna profesoară Mihaela Popescu. Când eram mică, făceam totul cu ambele mâini, aşa mi-am descoperit acest talent”, mărturiseşte eleva Liceului de Muzică, în vârstă de 14 ani. Veronique Chauvel nu este la prima vizită în oraşul lui Brâncuşi. Din noiembrie 2007, în urma unui parteneriat cu liceul care scoate talente pe bandă rulantă, aceasta vine în fiecare an în Târgu-Jiu. „Copiii au evoluat foarte mult de prima dată, de când i-am văzut. Atunci au fost mai fricoşi. Deja sunt legături de prietenie şi asta contează foarte mult. Cei noi care se prezintă la cursuri sunt mult mai deschişi. Îmi place mult oraşul. Am avut timp să văd chiar transformările din centru. Este magnific. Sunt impresionată de creaţia lui Brâncuşi”, declară Veronique, profesoară la Centrul  Bretagne, din Franţa. Înainte de concert, directorul Şcolii de Vară, profesoara de pian Mihaela Popescu , îşi va lansa cartea „Erik Satie sau Posibil Îndreptar Muzicologic”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite