Târgu-Jiu: Le arată elevilor drumul de la bar către şcoală şi are grijă de siguranţa gorjenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un an la Serviciul de Investigare a Fraudelor, Adrian Dan veghează acum ca elevii să nu consume droguri şi să nu chiulească. În fiecare zi, acesta are grijă de siguranţa gorjenilor.

A copilărit în oraşul lui Brâncuşi şi, imediat după ce a terminat cursurile şcolii generale, s-a îndreptat către cariera de poliţist, optând mai întâi pentru Liceul Militar al Ministerului de Interne „Constantin Brâncuveanu“, din Ploieşti. În această perioadă, tânărul a fost pasionat de istorie şi a participat la două olimpiade naţionale. La prima, cea din clasa a X-a, Adrian Dan a reuşit să obţină Premiul Special. „Viaţa în cămin, departe de familie, m-a învăţat să mă descurc singur în viaţă şi să am încredere în forţele proprii. A fost o perioadă frumoasă, în care am legat prietenii durabile, mulţi dintre colegii mei fiind în prezent poliţişti în toate colţurile ţării“, declară târgujianul.

Chiulangii

După absolvirea liceului, acesta a ales să urmeze Academia de Poliţie A.I. Cuza Bucureşti, unde s-a specializat în profilul „Investigarea Fraudelor“. „Am făcut practică pe aproape toate liniile de muncă în acest domeniu, în secţii de poliţie din Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi, bineînţeles, în cadrul IPJ Gorj, unde urma să fiu repartizat la absolvire“, mai spune poliţistul. Imediat după ce a devenit angajatul Poliţiei Gorj, Adrian a urmat cursurile de masterat în domeniul Drept-Ştiinţe Penale.

A prins zeci de infractori

La 23 de ani lucra deja ca ofiţer operativ în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, unde a reuşit să ajute la prinderea a zeci de infractori, pe latură economică. După un an, acesta a fost transferat la Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, având rolul de a-i ajuta pe gorjeni să nu devină victimele infractorilor. Tânărul, împreună cu alţi poliţişti, controlează zilnic toate barurile din apropierea şcolilor din judeţ, pentru a-i depista pe elevii care lipsesc de la ore, iar apoi îi conduc la clasă. „În prezent, la nivelul IPJ Gorj se află în derulare trei programe prioritare de prevenire: delincvenţa juvenilă, violenţa în familie şi infracţiunile contra patromoniului, care vizează furturile de autoturisme, din locuinţe, buzunare şi poşete“, încheie Adrian Dan.

De cât timp lucrezi la poliţie?

Din august 2008. Imediat după ce am terminat Academia, am fost repartizat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, la Serviciul de Investigare a Fraudelor, însă, după un an, am fost transferat la Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Mergeţi des în şcoli. Care este scopul acestor vizite?

În cadrul Programului de Prevenire a Delincvenţei Juvenile şi Victimizării Minorului desfăşurăm activităţi pe linia prevenirii abandonului şi absenteismului şcolar, a consumului de plante etnobotanice şi de alte substanţe halucinogene.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite