Târgu-Jiu: Laura Buric, o actriţă în devenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a îndrăgostit de teatru la vârsta de 10 ani şi aspiră la o carieră de actriţă. Când se află pe scenă, Laura intră în altă lume şi trăieşte cu intensitate rolul pe care îl interpretează.


Din clasa a patra, Laura a început să fie atrasă de teatru. „Este o lume în care poţi să spui totul fără teamă, poţi să spui adevărul fără să te ia nimeni la întrebări şi poţi să te joci indiferent de vârstă“, spune Laura. În acea perioadă, s-a înscris la Secţia de Teatru, de la Palatul Copiilor, avându-l ca profesor pe Gheorghe Roşianu. „Ne învăţa să ne jucăm şi să exprimăm ceea ce simţim. Am urmat cursurile de teatru până în clasa a opta. În cei patru ani petrecuţi aici, am jucat într-o singură piesă de teatru, care a avut loc în ultimul an, când eram în clasa a opta. Este vorba de Cenuşăreasa, unde am jucat rolul mamei vitrege. A fost uluitor, am intrat în pielea personajului. Mi-a plăcut forte mult. În general, orice rol are farmecul lui“, spune Laura.


Actorii de la teatru îi sunt profesori


În clasa a opta, a aflat de existenţa secţiei de teatru de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice, motiv pentru care a ales să urmeze cursurile acestei unităţi de învăţământ. „Pentru a intra la liceu, am susţinut două probe: de teatru şi de muzică. Am avut exerciţii de dicţie, improvizaţie, interpretarea unui rol. A urmat apoi proba de muzică. Nu mi s-a părut greu la teatru, dar mi-a fost puţin teamă la muzică “, mai spune tânăra. La Liceul de Artă, Laura are ca profesori o parte din actorii Teatrului Dramatic Elvira Godeanu. „Studiez Arta actorului, eurimie, Estetică şi Arta vorbirii cu actriţa Mariana Ghiţulescu şi Istoria teatrului cu actorul Cosmin Brehuţă. Prima dată, arta actorului mi s-a părut o materie foarte grea, pentru că era bazată pe improvizaţie şi pur şi simpu, deşi aveam idei, îmi era teamă să le pun în practică. Primul spectacol, care a avut loc pe scena Teatrului Dramtic Elvira Godeanu, a fost D’ale Carnvalului. Am jucat figuraţie, rolul unei mirese geloase. Nu am avut emoţii deloc, iar la sfârşit, când lumea ne-a aplaudat, a fost fenomenal“, spune, încântată, Laura.


Moda, o altă pasiune


Au urmat „Pupăza din Tei“, unde a interpretat rolul Anicăi, primul spectacol cu text „Domnul şi Doamna Oval“, apoi „Un examen greu“, unde a jucat tot în rol principal, spectacol care a avut loc la Casa de Cultură, cu ocazia evenimentului Miss Mărţişor. Pentru această interpretare, a primit o excursie gratuită la Herculane. „Acum lucrăm la Commedia De’ll Arte, piesa de început a teatrului, care este şi foarte grea, pe vremuri se juca în aer liber, iar actorii jucau pe viaţă. Joc un rol principal“, adaugă tânăra. În paralel cu teatru, Laura este şi model la o agenţie din Târgu-Jiu. „Am intrat în lumea modei în urmă cu un an, sub îndrumarea Ramonei Niculescu. Particip la diverse prezentări, fie la baluri ale bobocilor sau la alte evenimente“, încheie Laura.


Ce planuri de viitor ai?


Îmi doresc foarte mult ca, după absolvirea liceului, să urmez Institutul Artelor Teatrale şi Cinematografice din Bucureşti. Vreau să studiez actoria, pentru că visul meu este să devin actriţă. Îmi place foarte mult de Marilyn Monroe şi Marcel Iureş. Aş vrea să joc în piesa Romeo şi Julieta.


Ce reprezintă pictura pentru tine?


Pictura reperezintă pentru mine un hobby. Am avut câteva expoziţii în şcoli şi licee. În general, pictez natură statică şi personaje din desene animate. Am un album cu zeci de picturi care reprezintă personajele din Narutto, pe care le-am desenat din minte.


Ce-i place


Îmi place foarte mult să mă plimb cu rolele, ies cu prietenele mele de câteva ori pe săptămână în parc. Ador să joc rummy, în fiecare zi joc cu prietenii. Îmi place să recit şi să pictez. Dansez şi ascult muzică. În general, ascult muzica house şi dance.


Ce nu-i place


Nu suport persoanele cu mai multe feţe. Nu îmi place şcoala, profesorii nu sunt prea comunicativi şi sunt de modă veche. Detest minciuna, oamenii care mint mă irită. Sunt adepta adevărului spus în faţă, indiferent cât de neplăcut sau dureros ar fi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite