Târgu-Jiu: Laura Antonia Pîrvuţ, un pitic cu talent uriaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la cinci ani, Laura câştigă numeroase diplome  la concursuri de pictură. Cochetează cu gimnastica şi spune că şi-ar dori să urmeze modelul Nadiei Comăneci. 

Laura Antonia Pîrvuţu locuieşte la bunici în Târgu-Jiu. De când s-a înscris la grădiniţă a învăţat de la educatoare ei să deseneze şi să picteze. Ca orice copil şi Laura a început prin a mâzgăli pe coli hârtie. „Nu-mi aduc aminte ce anume am desenat. Dar de atunci, zilnic coloram şi pictam. Îmi place să pictez peisaje, fructe, curcubeu, legume, flori“, spune fetiţa. Este frumoasă şi drăgălaşă. Oricine o întâlneşte pe Laura, nu are cum să nu observe ochii ei negri de o inocenţă pură. Picturile realizate la grădiniţă au fost prezentate la mai multe simpozioane şi concursuri judeţene, naţionale şi internaţionale de pictură. Laura a obţinut în schimb premii şi diplome de care acum este mândră. La numai cinci ani fetiţa a obţinut locul I la concursul internaţional  intitulat „Culorile Prieteniei“. De asemenea, la un simpozion internaţional de pictură, Laura a vopsit câteva ouă, golite de albuşi şi gălbenuşi, din care a realizat un şirag de mărgele. Simpozionul a avut loc la o grădiniţă din Târgu-Jiu şi s-a numit „Tradiţii ale Popoarelor“. La sediul unei Bănci din oraş Laura a expus ouă încondeiate de ea. A primit un dvd cu filmul Harry Potter. „De mică a fost o fetiţă norocoasă. Ea este născută sub zodia balanţei, este echilibrată , optimistă, harnică şi îndemânatică“, a spus Floarea Bucălae, bunica Laurei. Atunci când ajunge acasă, fetiţa se apucă de pictat sau de colorat. În total, mica pictoriţă a reuşit să obţină zece diplome. Talentul către pictură îl moşteneşte de la mama ei care a pictat timp de 15 ani. Laurei îi place să se bucure de viaţă şi de tot ceea ce o conjoară. Cea mai mare bucurie a fost anul trecut când şi-a serbat ziua de naştere la Clubul Distracţiei din Târgu-Jiu. „La ziua mea am avut 20 de copii de la grădiniţă. S-au jucat cu noi două personaje din poveşti, Alba ca Zăpada şi Clownul. Am luat parte la jocuri distractive, iar Albă ca Zăpada mi-a pictat pe faţă un fluturaş“, spune pictoriţa.


„Abia aştept ora de sport“


Laura este o fetiţă activă şi talentată. Îi place foarte mult sportul. Visul ei este acela de a deveni gimnastă. „Abia aştept ora de sport. Odată pe săptămână, dansăm şi facem gimnastică aerobică. Mă uit la televizor împreună cu bunica la campionatele de gimnastică. Am auzit de Nadia Comăneci, a-şi vrea să ajung la fel de bună ca şi ea“, spune Laura. Când nu este la grădiniţă merge pe bicicletă sau pe trotinetă prin parcul de la Coloana Infinitului. „Bunica mi-a cumpărat bicicleta de la cinci ani, atunci eram prea mică dar acum ştiu să merg cu ea, încheie Laura Pîrvuţ.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite