Târgu-Jiu: Latifundiarii din Consiliul Judeţean Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj
Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, precum şi consilierul judeţean Ion Crăciunescu, deţin zeci de hectare de terenuri agricole şi forestiere. Aceştia nu stau rău nici în privinţa sumelor de bani din depozitele bancare pe care le deţin.

Vicepeşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, poate fi considerat cu uşurinţă un adevărat latifundiar. Acesta deţine, împreună cu soţia, conform declaraţiei de avere completată în urmă cu doar câteva zile, mai multe terenuri agricole în municipiul Târgu-Jiu şi în comuna Băleşti ce însumează peste 9,5 hectare. Numai în municipiul Târgu-Jiu, suprafaţa de teren agricol pe care o deţine familia Angheloiu este de peste cinci hectare. Soţii Angheloiu sunt bugetari, dar nu se pot plânge de situaţia materială. Au două apartamente în Târgu-Jiu şi două autoturisme, din care unul este Mitsubishi Lancer, fabricat în anul 2008. Familia Angheloiu deţine în depozite bancare suma de aproape 83.000 de lei şi are împrumuturi în bănci de 64.000 de lei. Soţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean este profesor la un liceu din Târgu-Jiu.

Consilierul judeţean Ion  Crăciunescu deţine şi el domenii întinse. Astfel conform declaraţiei de avere, acesta are în localitatea Bala din judeţul Mehedinţi, un teren agricol în suprafaţă de şase hectare, iar în comuna Padeş mai are 1,5 hectare, tot teren agricol. De asemeneam, consilierul mai are în localităţile Bala şi Padeş o suprafaţă de zece hectare de pădure. Şi la capitolul de bunuri imobiliare, Crăciunescu are o situaţie de invidiat. Acesta are o casă de vacanţă în Bala şi o casă în Târgu-Jiu, în suprafaţă de 267 metri pătraţi. Ion Crăciunescu deţine în depozite bancare suma de 289.147 de lei şi aproape 15.000 de euro. Ion Crăciunescu lucrează la Hidroelectrica, unde este şef de serviciu.

Vile de sute de metri pătraţi

Consilierul judeţean Ion Vulpe, care lucrează în cadrul SNLO, deţine peste 7,3 hectare de teren agricol în comunele Fărcăşeşti şi Daneţi, din judeţul Dolj. De asemenea, Ion Vulpe mai are împreună cu soţia peste 76000 m.p. de teren intravilan în Târgu-Jiu, Fărcăşeşti şi Daneţi. Consilierul are două case, una în Târgu-Jiu, în suprafaţă de 224 m.p., şi o alta în localitatea Daneţi.
Potrivit declaraţiei de avere, consilierul judeţean Tiberiu Trotea, directorul Complexului Energetic Rovinari, deţine două case, din care una se află în Târgu-Jiu şi are o suprafaţă de 272 metri pătraţi, iar cealaltă este în localitatea Pârâul de Vale şi a fost moştenită. Tiberiu Trotea deţine în conturi sau depozite suma de 414.128 de lei.

Consilier judeţean, şomer şi apoi pensionar

Cel mai sărac dintre consilierii judeţeni este Mihai Constantin, care a scris la toate rubricile: „Nu este cazul“. Acesta nu a realizat nici măcar venituri din salarii în anul 2010, pentru că s-a aflat în şomaj până în luna august, după care s-a pensionat. Acesta are o pensie de 833 de lei, iar soţia lui primeşte o pensie mai mare cu câteva zeci de lei. Consilierul judeţean are o maşină Dacia Logan.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite