Judecătoria Târgu-Jiu i-a condamnat la închisoare pe directorii EM Petrila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al minei Petrila, Aurelian Necula, Gheorghe Roşu, fost inginer şef cu securitatea şi sănătatea în muncă şi Ştefan Dan Ungur, fostul şef al sectorului aeraj şi şef al staţiei de salvare minieră, au fost condamnaţi astăzi de Judecătoria Tâgu-Jiu la închisoare pentru infracţiunile de ucidere din culpă.

Accidentul de la Mina Petrila a avut loc în data de 15 noiembrie 2008. 13 mineri au murit, iar 15 ortaci au fost răniţi. Cei trei au mai fost găsiţi vinovaţi de vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de protecţia muncii.
Aurelian Necula a fost condamnat la o pedeapsă de şapte ani şi şase luni de închisoare, Gheorghe Roşu la şase ani şi şase luni de închisoare, iar Dan Ungur,  a primit aceeaşi pedeapsă. Sentinţa Judecătoriei Târgu-Jiu a fost făcută public azi şi aceasta poate fi atacată cu apel şi recurs. Avocatul Ovidiu Filipescu, din Baroul Hunedoara, care i-a repretentat pe cei trei spune că sentinţa nu este corectă şi că va face apel: „O sã atacãm cu apel, apoi cu recurs. Avem 10 zile la dispoziţie pentru a face apel. Nu este drept cã au primit atâţia ani de închisoare. Noi am cerut achitarea celor învinuiţi. Am transmis deja apelul la Tribunalul Gorj“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite