Târgu-Jiu: Jandarmii au luat ce au aruncat vameşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O maşină de teren marca Nissan a ajuns de curând în curtea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj. Aproape jumătate dintre autoturismele aflate în dotarea jandarmilor gorjeni sunt mai vechi de zece ani, având un grad ridicat de uzură.




Autoturismul Nisan a fost scos din uz de către Poliţia de Frontieră şi a fost repartizat Inspectoratului General al Jandarmeriei, care l-a trimis jandarmilor din Gorj. Maşina este acum vedeta parcului auto. Jandarmii gorjeni mai au în dotare o singură maşină de teren, un Aro, care stă mai mult tras pe dreapta din cauză că se defectează frecvent.

Parc auto învechit

Florin Popescu, comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, a spus că „Este una dintre maşinile care au fost disponibilizate de Poliţia de Frontieră şi preluate de către Inspectoratul General, iar una dintre acestea a fost repartizată la
Jandarmeria Gorj. Autovehiculul este fabricat în 2002 şi se află în stare perfectă de funcţionare. Mai avem o singură maşină de teren, un Aro, care este repartizată la unitatea de supraveghere a conductelor. Este o maşină care ne este foarte folositoare, întrucât în urma verificărilor făcute la sediul unităţii a fost repartizată deja pentru efectuarea misiunilor cu efective de jandarmi“. Parcul auto al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi este învechit. În dotarea jandarmilor gorjeni sunt 31 de autovehicule. „Trei maşini au o vechime de până în cinci ani, iar alte 14 au între cinci şi zece ani. Mai avem 14 maşini care au o vechime mai mare de 14 ani. Sunt maşini cu un grad ridicat de uzură, dar încercăm să le menţinem în stare de bună de funcţionare. Maşina pe care am primit-o nu are dotări speciale, ci doar
unele specifice maşinilor de teren“, a precizat Adrian Covaci, ofiţer specialist ethnic în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.

Au nevoie de maşină de teren

Florin Popescu spune că ar mai fi nevoie de o maşină de teren pentru zona montană Rânca: „Mai avem nevoie pentru asigurarea mobilităţii efectivelor. Am făcut demersurile necesare pentru a ni se suplimenta dotarea cu autovehicule a unităţii. Sunt necesare astfel de autovehicule, mai ales că avem o unitate la Novaci şi ar fi nevoie de o maşină de teren pentru zona turistică Rânca“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite