Târgu-Jiu: Iustin Moţa, directorul acuzat de abuz în serviciu şi înşelăciune, află astăzi dacă scapă de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Craiova vor judeca astăzi recursul formulat de directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari, din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Iustin Moţa a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Gorj pe 31 martie, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la înşelăciune. A doua zi, acesta şi alţi trei complici ai săi au fost puşi în libertate, pentru ca ulterior să ajungă din nou în arest, întrucât magistraţii Tribunalul Gorj au emis  pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Verificările efectuate arată că, în perioada august-septembrie 2010,  acesta a facilitat încheierea unui contract între două firme din Caraş Severin şi o staţie Peco din Târgu-Jiu, prin care s-au achiziţionat 200 de tone de motorină de la SNLO, pentru care Iustin Moţa a acceptat bilete la ordin fără acoperire. Ulterior, societăţile  din Caraş Severin au intrat în insolvenţă, fapt care a dus la prejudicierea companiei de stat cu aproximativ 1.000.000 de lei. Unul dintre cei doi administratori din Caraş-Severin este Gheorghe Tony Novăcescu, fiul consilierului judeţean Toni Novăcescu.

Rămâi pe targu-jiu.adevarul.ro pentru a afla decizia Curţii de Apel Craiova!


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite