Italienii vor să deschidă o fermă zootehnică într-un oraş din Gorj şi să îmbutelieze apa de la izvorul din Pojogeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica lui Irinel Columbeanu este în continuare închisă, însă există persoane interesate să o cumpere
Fabrica lui Irinel Columbeanu este în continuare închisă, însă există persoane interesate să o cumpere

Investitorii din regiunea Emilia-Romagna sunt aşteptaţi la sfârşitul acestei luni în judeţul Gorj pentru a alege locul pe care vor ridica această fermă. Italienii mai au în plan şi deschiderea unei fabrici de prelucrare a lemnului, dar şi îmbutelierea apei de la izvorul din Pojogeni.

O delegaţie formată din şapte primari şi consilieri judeţeni români s-a deplasat, în perioada 23-29 octombrie, în oraşul Bologna. Printre primari s-a numărat şi edilul-şef al oraşului Târgu-Cărbuneşti, Mihai Mazilu. Vizita a avut ca scop evaluarea oportunităţilor de investiţii în România, iar italienii şi-au exprimat interesul de a deschide mai multe afaceri. Printre gazde s-au aflat Ştefan Stănăşel, directorul Camerei de Comerţ Industrie şi Turism pentru Relaţiile cu România şi Alberto Vecchi, preşedintele Comitetului Regional Emilia-Romagna. „În cele şase zile am vizitat o mulţime de societăţi, şantiere, autostrăzi în construcţie. Am rămas uimit de logistică şi am rămas cu un gust amar că am importat totul din Italia, în afară de concepţia de muncă. N-am văzut un om care să stea sau să aibă lopată. Obiectivul vizitei a fost acela de a crea oportunităţi de colaborare şi investiţie la Târgu-Cărbuneşti, iar veştile sunt foarte bune. Investitorii sunt  interesaţi de deschiderea unei ferme zootehnice, de investiţii în prelucrarea lemnului, dar şi de îmbutelierea apei de la izvorul din Pojogeni. Îi aşteptăm la sfârşitul acestei luni pentru a vedea dacă se concretizează aceste promisiuni", a declarat Mihai Mazilu, primarul din Târgu-Cărbuneşti.

Italienilor li s-a vorbit şi despre fabrica lui Irinel Columbeanu, care ar putea fi redeschisă. Conform unor surse demne de luat în calcul, mai multe persoane, atât din ţară, cât şi de peste hotare, sunt interesate să cumpere această fabrică şi să deschidă aici o altă afacere.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite