Alcoolemie record la un şofer gorjean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele 24 de ore, poliţiştii gorjeni au depistat doi şoferi care s-au urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. La unul dintre ei, etilotestul a arătat 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Primul şofer băut a fost depistat ieri, în jurul orei 16.00, pe un drum comunal. „Poliţiştii Postului de Poliţie Cătunele au depistat pe M.C., în vârstă de 53 ani, din comuna Glogova, în timp ce conducea un autoturism, proprietate personală, pe DC 113 - Dealul Viilor, având o îmbibaţie alcoolică de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Municipal Motru, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală", declară Bogdan Scafeş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

 Azi-dimineaţă, la ora 05.00, un italian a fost prins în aceeaşi situaţie.

Infracţiunea de a conduce un autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice duce la suspendarea permisului pe o perioadă de 90 de zile. Legea pedepseşte cu închisoare de la  1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau care se află sub influenţa unor substanţe stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.

Refuzul unei persoane care conduce pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau testării aerului expirat, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite