Târgu-Jiu: Îşi donează sângele să strângă bani de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de persoane aşteptau de la prima oră a dimineţii să doneze sângele. Disperaţi din cauza sărăciei, oamenii ăşi vând sângele ca să facă rost de bani pentru a avea ce să pună pe masa  de sărbători.

A devenit deja o tradiţie ca Centrul de Transfuzii Sanguine din Târgu-Jiu să fie luat cu asalt de către gorjenii dispuşi să doneze sânge pentru a -şi asigura banii necesari pentru masa de Paşte. Dacă  în ultimele două luni doar câteva persoane veneau să doneze sânge, în această săptămâna numărul lor s-a triplat.

image

Aurora Guga, din Târgu-Jiu, are 38 de ani şi a venit să doneze sânge pentru bonurile de masă şi pentru ziua de odihnă, oferite ca recompensă de reprezentanţii Centrului. Singura nemulţumire a femeii este că bonurile de masă nu răsplătesc în euro.

image

Aş vrea să ne plătească în euro pentru sângele pe care îl dăm şi să ne acorde mai multe zile libere de la serviciu. Dacă ne-ar da şi un abonament gratuit pentru mijloacele de transport în comun ar fi şi mai bine“, a spus femeia.

Printre cei care au venit astăzi la Transfuzii s-au aflat şi câţiva tineri fără loc de muncă.

image

Vin frecvent aici. Sunt într-o situaţie dificilă, nu am serviciu, vara mai muncesc în construcţii, ca salahor. După ce o să intru în posesia banilor o să-mi cumpăr haine de Paşte şi de restul mâncare“, ne-a spus Constantin Licurici, în vârstă de 20 de ani. 

Tichetele îndepărtează frica de ac

Luminiţa Rovenţa are 40 de ani şi vine frecvent să doneze sânge.  Teama de ac dispare odată cu grija pentru copiii care o aşteaptă acasă. Cum vine Paştele, femeia s-a gândit să meargă din timp la Transfuzii  pentru a fi sigură că va avea ce să le pună pe masă fiilor săi.

Vin destul de des pentru acele bonuri valorice. Din ele o să-mi cumpăr alimente pentru sărbători. Altă soluţie nu am“.

image

Reprezentanţii Centrului de Transfuzii le oferă donatorilor şapte tichete de masă în valoare de 64 de lei. „Pe lângă aceste bonuri de masă, oamenii mai beneficiază şi de o zi liberă de la serviciu, dar şi de un pachet de analize gratuite. Deocamdată stăm bine cu grupele de sânge, iar până în sărbători ne aşteptăm să fie aglomeraţie , aşa cum se întămplă de fiecare dată“, a declarat Maria Cazan, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite