Îşi dau sângele pentru bonuri de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frigiderele sunt pline de pungi cu lichidul vital
Frigiderele sunt pline de pungi cu lichidul vital

În noiembrie, 580 de gorjeni au trecut pragul Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu-Jiu, cu 180 mai mulţi decât într-o lună obişnuită. Donatorii recunosc că vin să li se recolteze sânge pentru bonurile de masă, dar se gândesc şi la faptul că fac astfel o faptă bună de sărbători.

Angajaţii centrului din Târgu-Jiu spun că numărul oamenilor care au trecut pragul instituţiei a fost neaşteptat de mare în acest an. „Nu numai în această lună, de la începutul anului 2011 au fost pe lună un număr de donatori mai mare decât anul trecut. În noiembrie anul trecut a trebuit să iniţiem nişte acţiuni de donare de sânge, pentru că nu aveam aşa de mulţi, anul acesta nu a mai fost nevoie. În noiembrie am reuşit să avem 580 de persoane. Le mulţumim tuturor, indiferent de motivul pe care îl au", a declarat Maria Cazan, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu-Jiu.

„Am venit şi pentru o faptă bună, dar şi pentru bonuri. Ce nu e bun în criza asta? Voi lua alimente cu ele“, a mărturisit Dan, unul dintre donatori. Gorjenii sunt sfătuiţi să nu consume grăsimi şi băuturi alcoolice înainte să vină să doneze sânge. Cele şapte bonuri au o valoare de 63 de lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite