Târgu-Jiu: Îşi cumpără telefon de la Fisc cu banii de două pâini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un telefon mobil costă cât o pereche de ciorapi în buticul Direcţiei de Finanţe Publice. Marfa confiscată atrage clienţi în număr mare: în primele două săptămâni din martie, finanţiştii gorjeni au vândut cât în toată luna trecută.

Magazinul aflat la subsolul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj oferă zeci de telefoane mobile la preţuri infime. Cel mai ieftin celular confiscat şi scos apoi la vânzare costă trei lei, iar cel mai scump, unul cu adevărat performant, nu ajunge nici la 150 de lei. În aceste condiţii, buticul Fiscului nu duce lipsă de muşterii. „S-au vândut foarte bine mobilele. Avem celulare cu 3,5 lei, am avut chiar şi la trei lei, dar fără acumulatori, mai mult pentru piese. Cel mai scump costă 147 de lei şi este aproape nou. Are cameră foto şi o serie întreagă de aplicaţii“, a declarat Gabriel Mihuţescu, expert asistent în cadrul Biroului de Valorificare a Bunurilor. Cu toate că preţurile sunt derizorii, clienţii rămân pretenţioşi şi nu cumpără până nu întorc fiecare telefon pe toate feţele. „Trebuie să ştiu sigur dacă funcţionează, pentru că nu vreau să dau nici măcar trei lei degeaba. Nu vreau să am probleme apoi, să mi se spună că e furat de undeva. Altminteri, sunt foarte ieftine. Ce poţi să mai cumperi cu trei lei? Nici două pâini!“, a spus Ionel Pripa, de 18 ani, din Târgu-Jiu.

Alţi gorjeni vin să-şi caute în buticul Fiscului celulare dintr-o generaţie mai nouă, ca să şi le schimbe pe cele actuale. „Aş vrea un telefon mai performant pentru mine. Mă interesează în special cele care au cameră foto. Aici, preţurile sunt acceptabile“, a spus Vasile Condoiu (67 de ani).

Record de vânzări


Reprezentanţii Biroului de Valorificare a Bunurilor din cadrul DGFP Gorj spun că în primele 15 zile ale lunii martie s-au înregistrat vânzări de aproape 10.000 de lei. „În 2010 a ajuns la bugetul de stat, prin acest magazin, suma de 124.794 de lei. Luna trecută am avut vânzări de 11.917 lei, iar în perioada 1 - 15 martie de  9.776 de lei. În ianuarie s-au vândut foarte multe echipamente de schi, dar oamenii sunt interesaţi şi de încălţăminte sau îmbrăcăminte. Se vând bine şi telefoanele mobile, noi şi second-hand, iar preţurile sunt accesibile“, a declarat Elena Băleanu, şefa biroului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite