Târgu-Jiu: Isabela Armeanu va dansa la Sanremo pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Isabela a început să danseze la şase ani. Acum face parte din trupa Sinkron, de la Palatul  Copiilor, care va participa la Festivalul Internaţional de Dans din Italia.

Pasiunea pentru dans a moştenit-o de la tatăl ei, care a făcut, timp de mai mulţi ani, balet de performanţă. La şase ani, Isabela dansa prin casă. Asculta şi se mişca pe melodiile cântăreţei de muzică uşoară Mădălina Manole şi încerca să o imite. Astfel şi-a descoperit dragostea pentru dans. „Şi verişoara mea ştia foarte bine să danseze şi obişnuia să mă înveţe tot felul de mişcări. Îmi plăcea să privesc la emisiunile şi spectacolele Mădălinei şi o imitam. Am ureche muzicală şi îmi place să şi cânt. Participam la toate evenimentele şi festivităţile şcolare. În clasa a şaptea am format o trupă cu alte două colege şi nu lipseam de la nicio activitate artistic organizată în şcoală. Noi ne făceam singure coregrafia şi ne alegeam costumele“, îşi aminteşte Isabela Armeanu.

Dansul, parte din viaţa ei


A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, la secţia dansuri moderne, având-o ca profesoară pe Mihaela Dinu. Dornică să descopere şi mai mult tainele dansului, Isabela s-a înscris şi la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, secţia dansuri moderne. Aici a învăţat foarte multe stiluri cum ar fi dansul ţigănesc, cha-cha, samba, vals, tango şi multe altele. Tânăra spune că dansul face parte din viaţa ei. Isabela, fostă Miss Popularitate în 2007, este în prezent component a trupei Sinkron din cadrul Palatului Copiilor. În această calitate, a participat la numeroase spectacole de dans din judeţ şi din ţară. „Pentru mine cel mai important şi totdată minunat a fost Festivalul Internaţional de Dans din Sanremo, la care am participat în urmă cu un an. Luna aceasta vom merge din nou, în Italia, la Sanremo, şi vom lupta pentru premiul cel mare. Mă simt împlinită şi fericită atunci când am ocazia să particip la concursurile de acest nivel. Mă simt bine atunci când îmi petrec timpul cu prietenii  apropiaţi, dar cel mai mult cu persoana iubită. De un an şi opt luni am un iubit cu care mă înţeleg excellent şi care mă susţine în tot ceea ce fac. Idolul meu în muzică şi în dans este Britney Spears. Îmi place stilul şi caracterul ei. În ceea ce priveşte cariera profesională, îmi doresc să devin coregrafă cunoscută“, ne povesteşte Isabela despre ea.

Handbalistă de succes

În gimnaziu, Isabela era sufletul echipei de handbal. „Am fost portăriţă, pivot şi extremă stângă. Am câştigat locuri fruntaşe după mai multe concursuri la care au participat şi elevii de la alte şcoli din Târgu-Jiu. Mama mea, Rodica Armeanu a fost handbalistă profesionistă. A făcut parte din echipa de handbal din Târgu- Jiu“, încheie Isabela Armeanu.

Ce-i place: Muzica uşoară, formaţia ei preferată fiind Play and Win. Practică şi baschetul. Împreună cu colegele, a câştigat locul doi în competiţia dintre liceele din Târgu-Jiu. Are o energie fantastică şi îi place viaţa activă.

Ce nu-i place:  Infidelitatea, minciuna. Nu-i plac fetele fiţoase oamenii dezordonaţi şi nici cei care profi tă de pe urma altora. Nu suportă insectele. De asemenea, nu-i place anotimpul iarna pentru că este foarte frig.

Care a fost cel mai fericit moment din viaţă?

Când am ieşit prima dată pe scenă. A fost la vârsta de şase ani, la concursul „Ala- Bala- Portocala“, organizat de Şcoala Populară de Artă.

 Cum te descurci cu dansul şi şcoala?

Am destul timp să învăţ şi totodată să mă ocup de dans. Colegele mă apreciază pentru faptul că dansez şi, de fi ecare dată, mă roagă să le arăt o mişcare nouă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite