Târgu-Jiu: Irinel Columbeanu, somat pentru dări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica nu mai funcţionează din primăvara anului 2009
Fabrica nu mai funcţionează din primăvara anului 2009

Omul de afaceri trebuie să achite a doua tranşă a impozitului pentru firma pe care o deţine în Târgu-Cărbuneşti. Mihai Mazilu, primarul din localitate, susţine că soţul Monicăi Columbeanu intenţionează să vândă fabrica din oraş cu 15 milioane de euro.

Autorităţile locale din Târgu-Cărbuneşti l-au anunţat în scris pe omul de afaceri Irinel Columbeanu că trebuie să-şi plătească urgent a doua tranşă a impozitului pentru fabrica de columbeanit, adică suma de aproximativ 30.000 de lei.

image

De obicei plătea impozitul la zi. Dările către bugetul local sunt în valoare de 650 de milioane de lei vechi pe an, dar a plătit doar jumătate. A primit somaţie să plătească şi cealaltă jumătate, pentru că altfel se percep penalizări. Cu banii pe care îi plăteşte Irinel Columbeanu pentru impozit, reuşim să le plătim angajaţilor Primăriei Târgu-Cărbuneşti salariile pe jumătate de lună“, declară Mihai Mazilu, primarul din Târgu-Cărbuneşti.

„Preţul de 15 milioane de euro e prea mare“

Acesta a primit acum câteva luni şi vizita unor potenţiali cumpărători din Germania, pe care i-a sfătuit să ia legătura direct cu soţul miliardar al Monicăi Columbeanu.

Au venit nişte nemţi şi s-au arătat interesaţi să cumpere fabrica de la Târgu-Cărbuneşti. Doreau să facă nişte căsuţe dezasamblate, campinguri. Mi-au cerut ajutorul ca să ia legătura cu dumnealui. Eu am făcut rost de numărul de telefon şi l-am dat mai departe, dar am auzit că ar fi cerut 15 milioane de euro. Înţeleg că are mijloace fixe de o anumită sumă, dar cred că a cerut prea mult“, mai spune edilu-şef Mihai Mazilu.

Clădirea lui Irinel, păzită de câini

Mă miră faptul că nu şi-a plătit impozitele. La câţi bani are, ar trebui mai întâi să-şi achite datoriile către stat, nu să stea nopţile prin cluburi“, a spus Ionel, un localnic din Târgu-Cărbuneşti. Reporterii AdS s-au deplasat la fabrica de columbeanit, unde au constatat că zeci de câini au „în pază“ unitatea. Mai multe utilaje se află în interior. Fabrica de materiale de construcţii nu mai funcţionează din primăvara anului 2009, însă, înainte de acest lucru, Irinel Columbeanu a schimbat denumirea firmei din Construct Materia Columbeanu în Turbocim şi a mutat sediul societăţii în Ilfov.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite