Târgu-Jiu: VIDEO/ Ion Fugaru nu renunţă la greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Fugaru spune că este victima unor abuzuri şi avertizează că va protesta până când şeful poliţiei gorjene va demisiona. Acesta a trimis un memoriu către ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, solicitând urgent trimiterea unei echipe de specialişti pentru verificări.

Fostul poliţist şi viceprimar al oraşului Târgu-Cărbuneşti a intrat astăzi, la ora 10.00, în greva foamei şi a avertizat că va sta în faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj până când şeful acestei instituţii îşi va da demisia. „Consider că sunt victima unor abuzuri şi voi sta în greva foamei, până când inspectorul şef Viorel Caragea îşi va da demisia, pentru că sunt destui oameni competenţi să ocupe această funcţie. Sunt pregătit pentru orice eforturi şi nu voi mânca nimic. Picătura care a umplut paharul a fost săptămâna trecută, când şeful poliţiei oraşului Târgu-Cărbuneşti s-a deplasat la primărie, unde a încercat să obţină informaţii despre persoana mea, de genul dacă eu mi-am plătit impozitele pe veniturile din chirii la imobilele care le deţin, fără nicio adresă. Se poate întâmpla să plece fiul meu cu maşina şi îl opresc, iar apoi îi găsesc droguri în maşină, puse de altcineva. Familia mea e în pericol”, a declarat fostul om al legii.

Unde-s doi, puterea creşte

Acesta a trimis un memoriu către ministrul Administraţiei şi Internelor, prin care a precizat faptul că familia sa este în pericol şi a solicitat trimiterea unei echipe mixte de specialişti pentru a efectua toate verificările conform documentelor pe care le va pune  la dispoziţie. Alţi doi gorjeni s-au alăturat astăzi la protest.

image

Fostul consilier local din Alimpeşti, Leonida Belgher, a intra şi el în greva foamei pentru că i-a fost demolată casa ilegal, fiind nevoit să locuiască într-un garaj.

image

Al doilea protestatar este Constantin Ungureanu, un pădurar din Prigoria, care susţine că a prins un infractor, iar poliţistul de caz l-a protejat.

Chemat la discuţii ca să renunţe la protest

La ora 12.00, Ion Fugaru a acceptat să poarte discuţii cu reprezentanţii instituţiei acuzate.  „De fiecare dată, indiferent de calitatea pe care a avut-o în cauzele penale instrumentate sau aflate în curs de instrumentare la IPJ Gorj, i-au fost respectate absolut toate drepturile prevăzute  de legislaţia în vigoare, inclusiv astăzi, a vrut sa protesteze şi a fost lăsat să-şi exprime acest drept. A fost invitat şi a acceptat să poarte discuţii cu reprezentanţii inspectoratului pentru a-şi expune eventualele nemulţumiri”, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

„Deocamdată nu renunţăm la protest“, a fost mesajul pe care l-a transmis Ion Fugaru după discuţiile purtate cu poliţiştii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite