Târgu-Jiu: Ioana Işfan, eleva olimpică pasionată de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A câştigat locul I la olimpiada de matematică, pe judeţ. Tânăra care se pregăteşte acum pentru concursul naţional este un exemplu pentru ceilalţi colegi.

Este o elevă discretă, modestă, mărinimoasă şi foarte atentă. Tânăra îşi aminteşte că la grădiniţă ceilalţi copii erau mai cuminţi decât ea, iar în clasele  primare nu era extraordinary de dedicată învăţăturii. Anul trecut s-a transferat la Şcoala Generală Constantin Săvoiu din Târgu-Jiu, unde a descoperit potenţialul elevilor şi al profesorilor. „M-a atras bunătatea dirigintei de clasă, domnişoara Marinela Mihăilă, şi a profesoarei de matematică. Mi-au întins mâna chiar din prima zi. Aici am descoperit pasiunea pentru matematică. Anul trecut am participat la olimpiada de matematică, la faza judeţeană şi am ocupat locul II. La Slatina s-a ţinut olimpiada naţională şi am primit o diplomă de participare. Stresul şi emoţiile şi-au pus amprenta asupra mea“, mărturiseşte Ioana. Şi anul acesta Ioana Işfan a participat la faza judeţeană a olimpiadei de matematică, obţinând locul I. „Am fost prima pe judeţ la olimpiadă şi urmează să particip şi la faza naţională, care se va organiza la Călăraşi, între 28 şi 30 mai. Începând din acest an şcolar, am început să studiem geometria, care îmi place foarte mult. Mă pregătesc acum pentru concursul de luna viitoare şi lupt ca să câştig locul I pe ţară. Mama este medic pediatru, iar tatăl meu, profesor de matematică. Tot în 2010 am participat la faza judeţeană la olimpiadă şi am ocupat locul III“, spune entuziasmată Ioana. Motto-ul ei este: „Ţinteşte sus. Chiar dacă nu o să reuşeşti, o să fii printre stele“. Ioana Işfan este o elevă cu zece pe linie de care colegii, părinţii şi dascălii sunt foarte mândri. Profesori i spun  despre Ioana că reuşeşte să cucerească pe toată lumea cu prezenţa ei. A participat la numeroase concursuri judeţene şi naţionale de matematică, română şi fizică, la evenimente culturale şcolare şi extraşcolare şi este înscrisă în diverse programe derulate de Ministerul Educaţiei. În urma concursurilor a obţinut numeroase diplome.

Schiază de trei ani

Olimpica de la „Constantin Săvoiu“ a urmat cursuri de schi la Straja. Pentru că adoră sporturile extreme Ioana a dorit să înveţe să schieze. „De trei ani ştiu să schiez. Merg în fiecare sezon de iarnă la Rânca sau la Straja“, încheie Ioana Işfan.

Ce-i place: Să-şi ocupe timpul liber rezolvând probleme la matematică, să meargă pe role şi să citească. Romanul „ Singur pe lume“ de Hector Malot este preferatul său. Adoră să călătorească în ţară şi în străinătate. A vizitat Austria, Franţa, Germania şi Italia. Este impresionată de înălţimea şi structura Turnului Eiffel.

Ce nu-i place:  Să deseneze şi să cânte. Nu suportă oamenii ipocriţi,  dezordinea, certurile,  candalurile şi gălăgia. De asemenea, urăşte să i se spună de două ori acelaşi lucru. Ioana este o elevă inteligentă, ascultătoare şi ordonată.

Care sunt cele mai importante premii pentru tine?

Premiul I la faza judeţeană la matematică înseamnă foarte mult pentru mine. De asemenea, tot la un concurs de matematică, intitulat Gheorghe Ţiţeica, organizat la Slatina, am câştigat locul II pe echipe. Aici au participat elevi din toate judeţele Olteniei.

 Care este idealul tău în viaţă?

Nu m-am gândit până acum la ce vreau să devin pe viitor. Nu ştiu dacă voi ajunge sau nu profesoară de matematică, însă pentru mine este clar că vreau să devin cineva într-un domeniu care să aibă legătură cu matematica.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite