Târgu-Jiu: Investiţii pentru supravieţuirea Termocentralei Turceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termocentrala Turceni va fucţiona din 2011 cu patru grupuri
Termocentrala Turceni va fucţiona din 2011 cu patru grupuri

Lucrările de reducere a emisiilor de gaze se ridică la 200 milioane de euro. Complexul Energetic (CE) Turceni, care cuprine cea mai mare termocentrală din ţară, este în proces de modernizare pentru a putea funcţiona după anul 2011.

CE Turceni investeşte 200 de milioane de euro în montarea de instalaţii de reducere a noxelor la patru grupuri de producere a energiei electrice, pentru a putea funcţiona după 1 ianuarie 2011, termenul impus de Uniunea Europeană pentru ca unitatea să respectele condiţiile de mediu. În prezent se lucrează la montarea instalaţiei de desulfurare la blocurile energetice nr. 4 şi 5, lucrările urmând să fie finalizate până la sfârşitul anului. CE Turceni poate să funcţioneze în momentul de faţă cu şase grupuri energetice, dar din 2011 va putea funcţiona doar cu patru.

image

Se lucrează la montarea instalaţiilor de desulfurare la grupurile energetice 4 şi 5. Investiţia se va încheia până la sfârşitul anului şi cele două blocuri de producere a energiei electrice vor putea să funcţioneze după 1 ianuarie 2011, dată de la care trebui să respectăm condiţiile de mediu ale Uniunii Europene. Termocentrala va mai putea să funcţioneze, un anumit număr de ore,  cu alte două grupuri energetice care nu sunt modernizate, această facilitate fiind cuprinsă în Tratatul de aderare la Uniunea Europeană“, a spus Laviniu Danciu, director de investiţii al CE Turceni. Unitatea va obţine finanţarea necesară, prin împrumuri bancare, pentru efectuarea lucrărilor de modernizare şi la gruprurile 3 şi 6.

CE Turceni, afectat de criză

CE Turceni resimte efectele crizei economice. Producţia de energie electrică se va reduce în acest an din cauza scăderii de solicitări de achiziţionare a energiei electrice. „Producţia estimată în anul 2010 este de 6,5 milioane de Megawatti/oră. Am produs mai mult în anul 2008, când am realizat o producţie de 7,6 milioane MGW/oră, dar efectele crizei energetice îşi spune cuvântul, întrucât s-a redus consumul de energie electrică“, a precizat Octavian Graure, directorul general al CE Turceni

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite