Târgu-Jiu: Investiţie pe timp de criză: Târg auto de 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare târg auto din Oltenia şi-a deschis astăzi porţile în municipiul Târgu-Jiu. Târgul are o suprafaţă de 77.000 de metri pătraţi şi dispune momentan de 600 de locuri de parcare.

Zeci de comercianţi de maşini din zona Olteniei, Deva, Hunedoara şi Haţeg au venit în această dimineaţă la noul târg auto, situat pe centura municipiului Târgu-Jiu, în apropiere de CET. Aceştia au acum şanse mai mari să îşi vândă autovehiculele, dat fiind faptul că în municipiu mai există încă un târg, deschis în zilele de joi şi duminică. Stelian Cosar se ocupă de vânzarea maşinilor second-hand de zece ani. „Târgul este mai organizat şi mai curat. Din păcate, nu are sector VIP, acoperiş şi spălătorie. Nici vânzările nu merg bine deloc. Pierdem câte o mie de euro la maşină, dar tot nu reuşim să le vindem. Oamenii vin, întreabă şi pleacă“, spune acesta. În aceeaşi situaţie este şi Florin Moraru din Motru, care încearcă să îşi vândă maşina de aproape două luni. „Am mai lăsat la preţ, dar n-am reuşit să o vând din cauza crizei. Oricum, târgul cel nou e mult mai organizat, o se venim numai aici. La celălalt târg sunt doar 100 de locuri, de intrat intri, dar de ieşit e mai greu, fiindcă este foarte aglomerat“, spune acesta. „Ca orice lucru la început, e bine. Cred totuşi că ar fi fost bine să fi ales altă zi decât duminica, pentru că vadul este tot la târgul celălalt“, spune Ion Vitejanu, un comerciant de piese auto şi accesorii.


Târgul se va extinde


Deocamdată doar 35.000 de metri pătraţi au fost amenajaţi, urmând ca pe parcurs proprietarul Florin Cârstoc, în vârstă de 26 de ani, să extindă această suprafaţă. „Sunt mulţumit pentru prima zi, este promiţător. Sunt aici aproximativ 400 de maşini. Voi extinde numărul locurilor de parcare până la 1.000. Am fost descurajat de criză, dar cred că era nevoie de un târg cu servicii mai bune. Preţul este de 10 lei pe zi pentru o maşină. Locurile sunt bine definite, e mai aproape de oraş, are multe alei şi maşinile nu se pot bloca aici. Învestiţia este de aproximativ 100.000 de euro, dar am avut deja terenul“, spune Florin Cârstoc. În târg au fost prezenţi astăzi şi 40 de comercianţi de piese auto. Pentru aceştia va fi amenajat un spaţiu acoperit.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite