Târgu-Jiu: Investiţie de trei milioane de lei în înfrumuseţarea centrului municipiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona centrală va fi finalizată în intregime
Zona centrală va fi finalizată în intregime

Primăria municipiului Târgu-Jiu va finaliza, în acest an, proiectul de modernizare a zonei centrale a municipiului. Investiţia va fi finanţată în totalitate din bugetul local şi va fi cea mai importantă pentru municipalitate.

Lucrările de modernizare a zonei centrale a municipiului Târgu-Jiu vor continua şi în acest an, urmând ca întregul proiect să fie finalizat. Primăria municipiului Târgu-Jiu va aloca suma de trei milioane de lei, pentru etapa a treia, ultima, a proiectului de amenajare a zonei centrale. „S-a solicitat suma de trei milioane pentru încheierea lucrărilor la zona centrală. Acum se lucrează la bugetul pe acest an. Se vor aloca fondurile necesare pentru finalizarea proiectului“, a precizat Narcisa Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu-Jiu.

image

Zona care va fi modernizată în acest an este cuprinsă între Teatrul «Elvira Godeanu» şi Complexul comercial Romarta. Lucrările deja au început cu înlocuirea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare şi energie electrică. „Lucările de amenajare vor începe imediat ce vremea va permite“, a precizat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu.

Încă două fântâni arteziene vor fi construite

Proiectul cuprinde construirea a încă două fântâni arteziene, una la intrare în zona centrală, dinspre bulevardul Unirii, şi cealaltă în dreptul Căii Eroilor, precum şi realizarea de alei şi spaţii verzi. „Se va respecta întocmai proiectul care a fost aprobat de Ministerul Culturii. Nu se va face niciun fel de modificare“, a precizat Marius Ionescu. În total, în centrul civic al oraşului vor fi 11 fântâni arteziene.
În paralel, Primăria va încerca să cuprindă în programul de reabilitare termică a locuinţele blocurile din centrul oraşului pentru a schimba aspectul acestora.


Primăria a cheltuit 9 milioane de lei pentru modernizarea zonei centrale

Valoarea totală a proiectului de modernizare este de 12 milioane de lei. Până acum, Primăria a cheltuit 9 milioane de lei, fondurile fiind atrase din două împrumuri bancare. Ultimul a fost făcut anul trecut, în sumă de 3,7 milioane de lei, şi a fost folosit la achitarea datoriilor către firmă care execută lucrările, Polaris din Constanţa.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite