Târgu-Jiu: Investiţie de 13 milioane de lei, stopată de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de la singurul campus din judeţul Gorj au fost stopate de aproximativ un an. Pentru ca investiţia să fie finalizată, ar mai fi nevoie de peste 11 milioane de lei, bani pe care Ministerul Educaţiei nu i-a mai alocat.

Lucrările pentru construcţia campusului de la Grupul Şcolar Bârseşti au început în toamna anului 2007 şi au fost blocate în primăvara anului 2009, din cauza lipsei de bani. Valaorea investiţiei este de 13 milioane de lei, însă Ministerul Educaţiei nu a alocat decât 1,5 milioane de lei, sumă cu care s-au realizat doar 30 la sută la trei dintre obiectivele campusului. „Am trimis adrese şi am fost personal la minister, unde am făcut toate demersurile pentru continuarea acestor lucrări, dar mi s-a spus că nu există bani. Sperăm ca anul acesta să obţinem măcar o parte din suma necesară pentru continuarea investiţiei. Primăria nu dispune de fonduri pentru acest campus, aşa că suntem nevoiţi să aşteptăm banii de la stat“, spune şeful Serviciul Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Raul Chiriac.


Singurul campus european din Gorj


Atât conducerea Grupului Şcolar Bârseşti, cât şi cadrele didactice şi elevii aşteaptă nu nerăbdare finalizarea investiţiei, care cuprinde şi o sală de sport, dar şi o cantină modernă. „Mă îngrijorează conservarea construcţiilor începute. Dacă s-ar realiza campusul, ar fi foarte util, pentru că momentam avem o sală de sport improvizată într-o clasă, iar cantina existentă este destul de departe de clădire. Suntem şi cam aglomeraţi în clase, iar proiectul prevede şi realizarea a încă 10 săli, care ne-ar prinde bine“, a precizat directorul Grupului Şcolar Bârseşti, Gheorghe Bucălae. Aici învaţă 2.300 de elevi, inclusiv la seral şi la frecvenţă redusă. Campusul cuprinde o sală de sport la dimensiuni olimpice, un internat cu o sută de locuri, cantină şi club, 10 garsoniere, fiecare cu bucătărie şi baie proprie, pentru profesori şi o clădire cu zece săli de clasă. Conform contractului, termenul de lucrare este de 24 de luni, însă acesta a fost deja depăşit, neştiindu-se când va fi terminată investiţia.


Situaţie cu precedent


Şi la Colegiul Naţional Virgil Madgearu urma să fie realizată o investiţie de 3 milioane de lei, constând în realizarea unui internat şi a unei săli de sport. Proiectul a fost depus de mai mult timp, însă până acum, nu au fost alocaţi bani, motiv pentru care reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu vor să apeleze la un alt program de finanţare.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite